Календар

<<  РЇРЅСѓР°СЂРё 2020  >>
 РџРѕ  Р’С‚  РЎСЂ  Р§Рµ  РџРµ  РЎСЉ  РќРµ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Анкети

Търсене

Брой прегледи на съдържанието : 1773922

В настоящата статия ще се опитаме да класифицираме различните видове интериорни врати. Ще се опитаме да разясним някои от понятията, които биха могли да Ви помогнат при общуването с продавач-консултантите в магазините за вътрешните врати. Фирма Борман Комерс, в течение на десет годишното си присъствие на пазара в България, е изградила начин на работа – помощ на хората, които си търсят ново обзавеждане или врати -  дори и да не купят от Борман Комерс, хората трябва да са максимално информирани за продуктите, които търсят и мислят да закупят.

Няколко са признаците, по които се класифицират интериорните врати:

  • Според вида на отваряне: сгъваеми, с панти, плъзгащи се в отвора на стената или по стената;
  • Според начина на производство и конструктивните особености: врати от МДФ, ПДЧ или масив;
  • Според материалите, използвани за покритие: стъклени, врати от масив, ламинатни врати, фурнировани врати;
  • Според броя на крилата: двукрили, еднокрили или с пасивно крило;
  • Според запълването на крилото: плътни врати, с полустъкло или стъклени;
  • Според формата на крилото: врати арка или правоъгълни.

Интериорните врати задължително трябва да се монтират от професионалисти, които имат необходимата квалификация и разполагат с подходящи инструменти.

Задължително е помещенията, в които се прави ремонта да бъдат изсъхнали, защото дървото е хидроскопичен материал и вратите не трябва да се поставят в мокри помещения.

Добре е интериорните врати да се поставят поне няколко денонощия в помещението, където ще се монтират, за да се аклиматизират. Те трябва да са в легнало свободно състояние. Това се прави най-вече при студено време, но и когато е топло, също не е излишно. Не отстранявайте опаковката от вратите, докато не се аклиматизират напълно.

Поставете силикон или друг вид консервираща съставка върху местата, където ще се поставят заключващите механизми и пантите, както и допълнителните аксесоари. По този начин ще се избегне прекия контакт на вратата с лакираната повърхност и ще се предотврати попадането на влага.

Съхранението на вратата трябва да бъде върху равна и суха повърхност, за да не се получат деформации още преди монтажа. Не е добре съхранението на вратата да бъде и в близост до уреди или прибори, които се нагряват. Ако се получат бързи промени в температурата, може да се образуват напуквания или други деформации, като например измятане. Пряката слънчева светлина също не е добре дошла и не трябва да се допуска директно върху вратата, докато се съхранява. Тя може да предизвика промяна в цвета на покритието, което да стане неравномерно.

Вратата трябва да се съхранява само в заводската си опаковка.

Всички мебели, включително и интериорната врата, трябва да се пазят, за да няма проблеми с тях. Внимателното отношение към вратата, ще гарантира нейния добър външен вид, а периодичното почистване трябва да става със специални препарати за дървени мебели.

Почистването с влажни салфетки е разрешено.

Върху повърхността на вратата не трябва да се извършват механични въздействия, които са груби, както и не бива да има контакт с разтворители, киселини и основи. Така могат да се получат дефекти по повърхността и да се съсипе външния вид на цялата врата.

Повече съвети и помощ относно специализираните продукти, можете да погледнете на сайта на фирма Борман Комерс, и по-точно частта за вътрешните интериорни врати : http://borman.biz/interiorni-vrati-ceni/