Училищен бюлетин №30

Училищен бюлетин №30

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация:

  • Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“

Както вече ви информирахме, на 16 март ще се проведе Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“. Състезанието се провежда в училище от 12 до 13.30 ч.

  • Учене извън класната стая

8-12 кл.

  • 14 март, Национален институт по хидрология и метеорология

Ветровито, слънчево, с превалявания и променлива облачност – толкова често чуваме тези думи, но кой стои зад тях? Какво ли е да практикуваш професия, в която погледът ти постоянно е обърнат към небето? Какви знания притежават метеоролозите и как събират необходимата информация? Къде и как се изготвят прогнозите за времето? Всичко това ще разберем в Националния институт по хидрология и метеорология с учениците от 8 до 12 кл.

  • 16 март, Национална художествена галерия, Двореца

С творбите на български художник със световно признание ще се запознаем в красивите галерийни пространства на Двореца. Ще чуем беседа от куратора на изложбата за творчеството на Жорж Папазов. Тръгваме от училище след 4 час в  12.05 ч. Всички гимназисти след разглеждането на изложбата си тръгват от там в 14 ч.

ПГ – 5 кл.

  • Сред събуждащата се природа, в околностите на хижа „БалканиТи“ и в гостоприемната среда на самата хижа ще осъществим учебните часове по АЕ, ИИ и математика.

 

  • Родителска среща

На 4 април от 17.30 ч. ще се проведе присъствена родителска среща за всички класове /без 12 кл./. Ще ви информираме допълнително за нейната организация.

 

Спокойни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“