Училищен бюлетин №36

Училищен бюлетин №36

 

Уважаеми родители,

Започваме този училищен бюлетин с изключително постижение на наш ученик – Атанас Маринов от 10 кл., който участва в българския отбор на  Международния ученически дебат в Лисабон, провел се вчера, 20 април. Отборът на България се класира на престижното второ място сред силна конкуренция и оспорван дебат, в който участваха отбори на още 10 европейски държави. Поздравления!

Ето още актуална учебна информация:

  • Пробни тестове НВО и ДЗИ

Продължават да се провеждат по предварителен график пробни тестове за НВО и ДЗИ. Очакваме всички ученици да повишат своите резултати вследствие както на целенасочената и стратегическа работа на учителите в учебните часове, така и чрез постоянство и трудолюбие при самоподготовката си.

Публикуваме още веднъж линковете към таблиците с резултати по класове:

4 клас:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Xf1-n-arOOWYurP6u4wI9fhGlB0ZKMvhbigSqb61Gp8/edit?usp=sharing

7 клас:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DCsPDmyY89PYukOizrEQIyV6GDirKr6WpxiJWHOJyqU/edit?usp=sharing

10 клас:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10r0JuXqie23MMsw_1O-JYmv7NVap2EMn2Gfm91AalTk/edit?usp=sharing

12 клас:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11t4toIYY9qP5-3Gub0tVCVxNAH88gg1wIy0tTMKPh_Q/edit?usp=sharing

 

  • Учене извън класната стая

8-12 кл.

25 април, вторник – Културен център Г8

На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Денят е избран като символична почит към двама от най-големите имена в световната литература – на 23 април в една и съща година (1616 г.) са починали Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир. По този повод избрахме гимназистите да се запознаят с документалния филм на един от най-талантливите испански и не само режисьори – Карлос Саура – „Стените могат да говорят“.

28 април, петък –  В рамките на един учебен ден гимназистите ще имат възможност да се обучават в „Училище за авиация“ – проект на Летище „София“.

 

  • Училищен календар

През идващата седмица на 27 април, четвъртък, предстоят две важни събития в училищния календар:

  • Традиционното отбелязване на Световния ден на книгата и авторското право и празник на испанския език в Училище „Рьорих“. Отново ще оживее прекрасната испанска традиция за подаряване на книга и червена роза.
  • Празник на буквите от 14.30 ч., в който участват най-малките ни ученици.

 

  • Училищен проект за родители „Предизвикай се“

Благодарим на първите смели родители, които предизвикаха себе си и участваха в един ден за Учене на открито – майката на Макс от 4 кл. и майката на Никола също от 4 кл. През следващата седмица и родител на гимназист – майката на Найден от 9 кл., ще се включи в Учене извън класната стая. Очаквайте документални кадри, а ние очакваме още смели родители J

 

С пожелание за спокойни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“