Училищен бюлетин №43

Училищен бюлетин №43

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

Учебни успехи

Резултати от НВО за 4 кл.

Гордеем се с резултата, който постигнаха учениците от 4 кл. на Националното външно оценяване по БЕЛ и по математика, постигайки среден успех Отличен /5.55/ и по двата предмета! Браво, мис Биляна и мис Нина! Браво, деца! За сравнение – средният резултат за страната е оценка Много добър.

Резултати ДЗИ за 12 кл.

Гордеем се и с резултатите на Државните зрелостни изпити, които постигнаха нашите ученици: отлична оценка на матурата по английски език за Мила, много добра за Дани и две много добри оценки по БЕЛ! Поздравяваме ги, както и техните учители – мис Елена и мис Ценка!

Конференция TeenPower

В продължение на обучението на гимназистите в модул “Предприемачество”, днес трима наши ученици – Цветозар от 9 клас, Ивет и Атанас от 10 клас, взеха участие в третото издание на конференцията TeenPower 3.0 в Международното Бизнес училище в София. Поздравяваме ги за активността и ангажираността, защото мечтите се сбъдват от смелите и упоритите! Повече за събитието четете тук: https://teenpower.bg/teen-power-programa

 

Училищен календар

Финални тестове за учениците от 7 до 11 кл.

В периода 12 – 23 юни ще се проведат финалните тестове по всички предмети за учениците от 7 до 11 кл.

НВО 7 и 10 клас

13-ти и 16-ти юни предстои НВО за 7 и 10 кл. по БЕЛ и по математика. За всички останали класове денят е неучебен със заповед на МОН.

Учениците от 7 и 10 кл. ще получат детайлна информация във връзка с детайли за организацията и провеждането на НВО на електронните адреси на родителите и в онлайн групите на класовете. Вярваме, че седмокласниците и десетоклосниците ще бъдат мобилизирани и ще покажат най-доброто от своите качества, знания и умения. Представянето им е един от знаците за успех в работата на всички – учители, училищна институция, родители, общество. Успех!

Ученическо портфолио за 4 – 6 кл. и завършване на учебната година

На 15 юни денят за учениците от 4 до 6 клас ще започне в обичайния час. В 10 часа ще стартира представяне на портфолиата, като след всяко портфолио, ще следва официално връчване на удостоверение за завършен клас. Денят ще приключи в 13 ч. Можете да присъствате на живо на церемонията с начало 10 ч. За тези, които нямат възможност да присъстват в училище, ще публикуваме линк в онлайн групите на класовете.

Музикален салон „Рьорих“

На 16 юни от 18.30 ч. в красивата концертна зала на читалище „Хр. Ботев“ в гр. Божурище талантливите ни деца, участващи в часовете по пиано и китара и във Вокално студио „Рьорих“ ще имат годишна музикална продукция.  

https://g.co/kgs/Ng2B15

Очакваме заедно да подкрепим с присъствието си събитието и изявата на децата. Училището ще осигури транспорт до читалището за участниците и подкрепящи екип. Втори бус ще осигурим и за ученици, които не участват като изпълнители, а само като публика, чиито родители нямат възможност да ги транспортират. Бусовете ще изчакат края на събитието и ще върнат учениците в София. В началото на работната седмица, ще изпратим гугъл формуляр към всички семейства и учители с цел да създадем доброволчески модел от car pools, за да подкрепим събитието и всички, които желаят да бъдат на празника.

 

Приятни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“