Текуща поща №10

Текуща поща №10

Уважаеми родители,


Моля, запознайте се с важна организационна информация:

1. Ученическа екскурзия до Рилски манастир и Музея на Минното дело гр. Перник

Както вече знаете от последните съобщения, предстои ни вълнуващо учебно преживяване в петък тази седмица, посветено на Празника на Народните будители.

Групата ще потегли от площада в кв. Драгалевци в 8.10 ч. Моля, родителите да доведат учениците в 8:00 ч., за да се настанят учениците и да избегнем най-тежкия сутрешен трафик. Ще се движим по маршрут кв. Драгалевци – Перник – Рилски манастир –кв. Драгалевци.

 • Облеклото трябва да е спортно и удобно, съобразено с времето за тази част от годината;
 • Необходимо е учениците да си носят  тетрадка/тефтер за записки и поставени задачи;
 • Всички пътуващи ученици трябва да предадат подписаните родителски декларации за съгласие за участие в учебното пътуване.

Предвиждаме час на връщане около 17:30 ч.

Учителски екип: мис Елица, мис Ева, мистър Александър, мис Юлия, мис Ценка и мис Ваня Дюлгерова.

Ако желаете да се свържете с колегите по време на учебното пътуване, можете да използвате контакт със следните колеги:

мис Елица 0899909879; мис Ева 0888250613

 1. Проект „Предприемачи в науката“

 

Под ръководството на учителя ни по Биология, Химия и Човек и природа, Антония Начева, стартира участието на ЧСУ „Рьорих“ в иновативен изследователски проект към Фондация „Карол“. Проектът има за цел да срещне активни предприемачи в науката с училищната среда и да се инициират смислени оптимизации в начина на учене и развитите на концентрацията и трайното усвояване на знания и умения. Нашето училище е сред първите, поканени за участие в проекта. В часовете по Биология, Химия и Човек и Природa нa 5ти, 7ми, 9ти и 10ти клac ще приложим по две кратки 2-3 минутни йога сесии – в началото на учебния час и след двадесетата минута, включвaщи леко рaздвижвaне нa тялото, aдaптирaнa дихaтелнa техникa и крaткa медитaция. Очакваме да наблюдаваме ползи както зa здрaвето нa тялото, така и зa нивaтa нa концентрaция, пaмет, рaботоcпоcобноcт, оcвобождaвaне от cтреc, а също и за добро caмочувcтвие и уcещaне зa радост и спокойствие. Проектът ще продължи до Коледа, като ще измерим резултатите и удовлетвореността с кратък професионален тест и ще споделим анализа на специалистите по проекта. Ще се радваме да обменяме инфрмация със семействата относно преживяването, наблюденията  и обратната връзка на участниците.

 

 1. Училищен уебсайт и информационен бюлетин

С огромно удоволствие ви информираме, че училищният уебсайт е вече активен и ще бъде официално представен в интернет пространството на 1 ноември, Деня на Народните будители. От месец ноември ежеседмичната текуща поща вече ще можете да следите на обновения сайт на училището: https://roerich-school.org/ в секция Училищен бюлетин чрез въвеждане на:

 

Парола:TogetherWeThrive22-23

 

Първата текуща поща в новото пространство ще получите на 1 ноември. Тя ще съдържа информация относно училищния календар за м. ноември, проектно-базираното учене в нашето училище, действията за обща и допълнителна подкрепа на учениците и др. важни теми. В рубриката Училищен бюлетин ще намерите и всички текущи пощи до момента. В периода до Коледа, при качването на нова информация,  ще бъдете информирани в групите по класове, за да сме спокойни, че всички членове на общността са свикнали с новия информационен канал.

 

 1. Анкета за степен на удовлетвореност на родителите: https://forms.gle/zNqfYjGCWhs8SQfw8


През този линк получавате достъп до анкета, в която молим да изразите своето мнение относно различни аспекти на организацията, осъществяването и постигането на целите на обучение и личностно развитие на децата. Ще сме благодарни, ако попълните анкетата до 3 ноември 2022 г.

5. Есенна ваканция 

Предстои кратка есенна ваканция от 29.10. до 01.11.2022г
Първият учебен ден след ваканцията е сряда, 2 ноември.

 1. Напомняне срокове плащания
  Напомняме за изтекли и изтичащи тази седмица срокове за заплащане на допълнителни услуги:
  – учебници по чужди езици – 14.10.2022г.
  – допълнителен модул спорт – плуване – 31.10.2022г.
 • транспорт Спорт и УИКС – 31.10.2022г.

 • Здравно-профилактични карти
  През изтеклата седмица училището премина успешно през проверка от столичната РЗИ. Единствената сериозна забележка, която получихме е свързана с все още липсващи здравно-профилактични карти на ученици. Напомняме отново на семействата, че очакваме да предадат в офиса здравно-профилактичните карти на учениците с описани подробно всички имунизации. Моля, да информирате личните си лекари, че Здравната инспекция не приема запис „направени имунизации според календара“, изисква се конкретен опис.


 • Поздравяваме мис Златина Димитрова, която успешно защити допълнителна магистърска степен по специалност Аудиовизуален дизайн, Факултет по науки за образованието и изкуствата към СУ „Св. Климент Охридски“ с научен ръководител Христо Карагьозов. Желаем й успешна реализация във всички творчески проекти!

 

Спокойна вечер,

Екипът на Училище „Рьорих“