Принадлежността към общност обогатява същността на всеки един от нас

„Никога не се съмнявайте, че малка група загрижени и мислещи граждани могат да променят света. Всъщност това е единственият начин, по който светът се е променял.“

~ Маргарет Мийд ~
ученици
Ученици
родители
Родители

Учебна среда, съобразена с нуждите на нашите ученици

Ние осигуряваме широк спектър от висококачествени учебни и извънкласни занимания

Учениците споделят

Казват, че най-значимите неща са невидим за очите, за да ги видиш трябва да гледаш със сърцето си. В училище "Рьорих", моите пътеводители ме научиха точно на това - да различавам красивото, а там, където то не съществува - да го създавам.
 
Научиха ме да поемам отговорност, да откривам, да успявам, да искам повече от света. Научиха ме да бъда Човек. Показаха ми красотата в музиката, изобразителното изкуство, театъра. Даваха ми шанс сама да открия смисъл в изкуството да живееш. Показваха ми светове и ми даваха избор да бъда или да не бъда част от тях.

Гергана Цветанова,

випуск 2011

Училище "Рьорих" не е просто училище, за мен то е семейство. И въпреки че прекарах едва три години в това семейство, ние така и не спираме да поддържаме контакт и до ден днешен. Продължаваме, аз и моят брат, който също завърши средното си образование в "Рьорих", да получаваме подкрепа и внимание от целия екип.
 
Мис Радка никога не е била просто обикновен директор. Не зная как, но тя успяваше да бъде като майка за всеки един от нас. За мен винаги е била отличния пример за подражание.
 
Нали казват, че не зависи от предмета, който изучаваш, а от учителя дали ще проявиш интерес и ще учиш, дали ще имаш добри оценки. А в нашето училище всички учители бяха уникални по свой начин и успяваха да ни заинтригуват.

Николина Николова,

випуск 2005

Разликата между Училище "Рьорих" и другите училища, в които съм била е, че в Училище "Рьорих" се чувстваш като у дома. Учителите не са просто учители, те имат лично отношение и ангажираност към всеки отделен ученик, а учениците от своя страна са много по-сплотени, независимо дали са в различни класове и на каква възраст са. Чувства се топла, семейна атмосфера, сигурност, закрила.
 
Сменила съм доста учебни заведения и общо взето, ученето винаги е било задължение за мен. Като се замисля, нямам нито един лош спомен от времето прекарано в "Рьорих". През годините сме посещавали различни краища на България, участвали сме в интересни инициативи и мероприятия, и смятам, че това много ме е обогатило, въпреки че тогава надали съм го съзнавала - просто съм се чувствала добре и на мястото си.
 
Мисля си, че тайната на успеха на Училище "Рьорих" се дължи на това, че всичко се прави с много любов и грижа. Нека винаги да бъде така!

Ванеса Георгиева,

випуск 2010

Преди петнадесет години за първи път прекрачих прага на училище "Рьорих". Бях в 7-ми клас и исках да се преместя там за втория срок. От самото начало страшно ми хареса идеята, че мога да се докосна не само до задължителните предмети в училище, но и до клавишите на черното пиано във фоайето. Да се науча да рисувам, да участвам в представления, да пиша стихове и да откривам нови предизвикателства.

 

Това, което си "откраднах" от моето училище и до ден днешен  нося в себе си, е този стремеж да не спирам, когато ми кажат: "Няма да успееш!". Тази сила, която ме кара да се боря, да вървя напред и да доказвам пред себе си, че мога да бъда изключение.

 

Вълнение, нахлуващи емоции, прекрасни спомени и дълбоко признание, Училище "Рьорих"! Винаги ще остане моето училище!

Екатерина Стайкова,

випуск 2003

Станете един от нашите ученици

В училище “Рьорих” децата започват живота с летящ старт