Текуща поща №7

Текуща поща №7

 

Уважаеми родители,

Измина още една вълнуваща учебна седмица. 

Изказваме благодарност към учениците, които посетиха операта „Травиата“ от Джузепе Верди. Те са възхитили публиката с поведението и естетическата си визия.

Напомняме, че всеки четвъртък от 8:30 часа се състои общностна среща. Поздравяваме 7. клас, които тази седмица водиха самостоятелно срещата, предварително подготвени от своя класен ръководител – мис Евелина Кръстева. 

Информираме ви за важни учебни и организационни детайли, свързани с предстоящата седмица:

  • Учене извън класната стая 17-21.10.:
  • Във вторник (18.10.) учениците от 5-ти до 7-ми клас ще посетят Къща музей „П. К. Яворов“ и Къща музей „Иван Вазов“. Те ще имат възможност да се запознаят с живота на двамата забележителни български творци и ще се потопят в атмосфера от началото на миналия век. Тръгваме в 13:15 от училище. Ще ви очакваме в периода от 15:45 до 16:15 часа в градинката на Народния театър, за да вземете децата.
  • Във вторник (18.10.) учениците от 11. и 12. клас ще проведат часовете си по БЕЛ в художествената галерия NOVA ART SPACE на улица “Съборна” 3. В галерията е подредена изложба, която включва текстове от класиците на българската литература – Христо Ботев, Иван Вазов, Никола Вапцаров, Елисавета Багряна, Атанас Далчев, подредени между картини. Учениците ще работят върху текстовете, като ще имат възможността да потърсят асоциации с картините, да възприемат в по-широк контекст както стиховете, така и картините.
  • Във вторник (18.10.) учениците от гимназиален етап ще посетят Софийска градска художествена галерия и изложбата “Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни”. Представя се изкуството на над 65 жени художници, преодолели нагласите за ролята и мястото на жената в тогавашното общество. Посещението е част от проектно базираното учене по Изобразително изкуство. Досегът до оригиналните творби ще обогати представата за живота и творчеството на жените в периода между войните.

Ученето извън класната стая е задължителна част от учебната програма на ЧСУ „Рьорих“. Моля да имате предвид, че всички ученици, които не участват в тези събития получават отсъствия.

  • Празник на испанската култура
  • На 20.10. (четвъртък) ще отбележим празника на испанската култура. Мис Ваня Дюлгерова и учениците, изучаващи испански език, са подготвили специална програма. Празникът ще се състои в училище, преди началото на учебните часове от 8:30. 

На 28.10. предстои юбилейно честване на 25-та годишнина на Българска асоциация на частните училища (БАЧУ). Изпращаме ви две анкети, чиято цел е проучване на отношението и нагласите към частните училища в България. Анкетите са анонимни и срокът за попълването им е до петък (21.10.22 г.).

Анкета за ученици: https://forms.gle/u8fB5DpSJ5JnzyiQ7

Анкета за родители: https://forms.gle/LWAq5dmD7RX6Ai328

 

Пожелаваме ви слънчев и усмихнат уикенд!

Екипът на Училище „Рьорих“