Текуща поща №9

Текуща поща №9

 

Здравейте, мили родители!

Изтече месец от старта на учебната година и всички училищни процеси и дейности са в ход. Седмичното разписание е стабилизирано, текат успешно всички училищни избираеми предмети, физическата среда става все по-функционална и естетична, в ход е проектно- базираното учене и програмата за обща и допълнителна подкрепа на учениците. Програмата за Учене извън класната стая става все по-интересна и богата. Има и още много детайлни и важни инициативи, за които искаме да споделим. 

Затова ви каним на втора Родителска среща на 8 ноември /вторник/ от 17.30 ч. в училище за всички класове. Тя ще бъде организирана в две части – обща и по класове.

***

Организационни детайли за предстоящи дейности и събития:

  • Състезание по английски език

В идната седмица предстои вътрешно състезание „Spelling Bee” за правопис на английски език за учениците от 3 до 7 клас. Учителско жури ще оцени най-мотивираните и най-добрите участници и ще ги предложи за регистрация за участие в националното състезание.

  • УИКС

Във вторник сесията, предвидена за учене извън класната стая на учениците от 8 до 12 клас ще се проведе в училище след шести учебен час. Предстои учебна сесия за рефлексия, анализ и оценяване на наученото в последните две излизания извън училище:

  • посещението на оперната постановка „Травиата” – междупредметни връзки литература, испански език, изкуства;
  • учене в галерийно пространство – наблюдение, инструменти, умения;
  • работа по проектно-базираното изследване по изобразително изкуство на учениците от 10-12 клас.

  • Еднодневно учебно пътуване

На 28.10. /петък/, броени дни преди празника на Народните будители, ще се проведе учебна екскурзия за всички ученици от ПК до XII клас. Ще посетим Рилския манастир, един от най-значимите културни паметници в България, символ на страната, включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В музеите на манастира се пази цяла съкровищница от експонати, свързани с българската история, култура и книжовност, които заедно ще изучаваме и изследваме. Ще отдадем заслужено внимание на Свети Йоан Рилски Чудотворец, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон и основател на най-големия манастир в България и на Балканския полуостров, патрон на българските будители.

Програмата включва и посещение на уникалния за целия Балкански полуостров Подземен минен музей в гр.Перник, където ще проследим историята на въгледобива и ще научим легенди, свързани със Св. Йоан Рилски, който е покровител и на миньорите.

Цена: 40 лв. за учениците от ПК – 7клас;  45 лв. за учениците от 8 – 12 клас.

Цената включва: транспорт, застраховка, музейни такси и екскурзоводско обслужване, сух пакет за обяд.

Краен срок за внасяне на сумата – 25.10., вторник.

 

  • Празник на испанския език и култура в училище, 20 октомври

Благодарност към всички участници във вчерашния празник на испанската култура в училище, който мис Ваня Дюлгерова традиционно организира! Той е знак за специалния интерес на много от учениците ни към испанския език, както и за духа на толерантност към културното многообразие и уникалността на всеки език и култура.

Вижте повече на ФБ страницата на училището: Празник на испанската култура в училище

 

Есенен поздрав,

Екипът на Училище „Рьорих”