Текуща поща 5

Текуща поща №5

 

Уважаеми родители,

В днешния Международен ден на музиката и поезията – 1 октомври, ви информираме две учебни инициативи, свързани с изкуството:

  • Проект Учене извън класната стая 

На 09.10./неделя/ от 19:00 ч. предстои посещение на един от най-красивите и пленителни оперни спектакли – „Травиата“ от великия италиански композитор Дж. Верди. Той пише музиката  за  „Травиата“ през 1853 г., вдъхновен от един друг шедьовър на литературното изкуство за това време, романът „Дамата с камелиите“ на Александър Дюма – син и превръща произведението си в най-поставяния оперен спектакъл на всички сцени по света.

Посещението на операта е част от програмата за чене извън класната стая на учениците от 7 до 12 кл. и ще бъде обвързано с учебен материал и проектни задачи по предметите: Музика, Изобразително изкуство, Театър, Литература и Чужди езици.

Цена на билета 20 лв., срок за внасяне на таксата 04.10. /вторник/.

Добре дошли са родители, както и по-малки ученици, които имат желание 😊

  • Проектно – базирано учене

 

Във връзка с темата „Български художници“, по която работят ученици от гимназиална степен, на 5 октомври от 17.30 ч. 8 и 9 клас ще бъдат част от гостите, поканени на откриването на юблиейната изложба в Столична библиотека „90 години от рождението на Румен Скорчев“. Поканата към Училище „Рьорих“ бе персонална от Отдел „Изкуства“ заради интереса и възхищението, които предизвика художествената изложба с рисунки и стъклописи наши ученици в края на миналата учебна година, чийто домакин бе Столична библиотека.

Допълнително ще ви информираме за организационни детайли.

  • 3 октомври е учебен ден за Училище „Рьорих“, независимо от провеждащите се избори на 2 октомври, тъй като в нашето училище няма изборна секция. 

 

Екипът на Училище „Рьорих“