Училищен бюлетин №12

Училищен бюлетин №12


Уважаеми родители,

Настоящият бюлетин включва информация за:

Обзор на седмицата

 • Семинари Тийн Инсайт 1 (14-18 г.) – 23-26 ноември 

 

В семинара се включиха 7 ученици – той е част от модул “Гражданско и личностно развитие” за 8 клас и 9 кл., включен в Иновативния училищен учебен план, по който се обучават двата класа.
За още информация и снимки последвайте линка: Тийн Инсайт I

 • УИКС 20-24 ноември
  На 21.11. учениците от 9 до 12 кл. се срещнаxa с творчеството на Златю Бояджиев в Националната художествена галерия, където разгледаха изложбата „Послания“, посветена на 120-годишнината от рождението на художника. Името на изложбата отразява изключително широкия диапазон от сюжети и творчески търсения в картините на автора. Докосващи са посланията за родолюбие и синовна привързаност, за чест и дълг, за вечното и непреходното, за волята на духа, за силата на характера и стремежа към уникалност.

  На 24.11. учениците от предучилищен до 7 кл. проведоха учебни часове по Околен свят, Човек и природа и Физика в пространството на Политехническия музей, където използваха като дидактически материали музейната сбирка. Теоретичната част от урочните теми бе представена от лектори – специалисти в съответната научна област.

  Повече за атмосферата на двете събития ще можете да видите на фейсбук страницата ни. 
 • „Правим добрини за себе си, правейки добрини за другите“
  Специалната петъчно-следобедна програма на шестокласниците този път включваше грижа за дворното пространство в училище. Заедно със своя класен ръководител – мис Яна Кадреева, децата закупиха пръст от близката цветарница и засадиха босилек, чубрица, декоративен слънчоглед и нарциси. За щастието да правиш добрини вижте в галерията: Да правим добрини

 

Предстоящо от училищния календар

 • Пробни тестове НВО и ДЗИ

      През идващата седмица предстоят такива за:

 • За 4 кл. на 28 ноември по математика;
 • За 7 кл. на 28 ноември по математика;
 • За 10 кл. на 29 ноември по математика.

За резултатите от тестовете ще получите информация в Школо. За планираните дати през м. декември можете да се информирате от училищния календар, публикуван на интернет страницата на Училище „Рьорих“. 

 • Учене извън класната стая

30 ноември, ПГ-12 кл., 11 ч.

Ще учим в Операта! Ще разширим хоризонтите си в най-различни области: музика, изобразително изкуство, литература. Над 80 ученици от нашето училище ще посетят балетния спектакъл “Лешникотрошачката” на сцената на  Софийска опера и балет. В часовете на класа пък ще поговорим за операта като социално и артистично пространство и нормите за поведение на посетителите в операта. Това е прекрасна възможност за учене в най-различни области: музика, изобразително изкуство, литература.
В този ден очакваме гимназистите директно пред Софийска опера в 10.40 ч., като след балета те се прибират самостоятелно. Останалите ученици от предучилищен до 7 кл. ще имат занятия до 10 ч. в училище, след което ще тръгнат с училищните бусове и в 13.45 ч. ще се върнат за обяд и следобедни часове по програма.

 • Концерт на Вокално студио „Рьорих“

На 28 ноември 2023 г. в Клуб “Сингълс”, НДК, от 19 ч. ни очаква поредното музикално удоволствие, поднесено от Вокално студио „Рьорих“ и приятели. В програмата очаквайте популярни песни из репертоара на Лана Дел Рей, Кристофър Уайт, Лоуфи, Ана Кендрик, Паша Христова и други.

Можете да видите повече информация тук и да попълните регистрационната форма:

Концерт Вокално студио Рьорих


Напомняме за:

 • Правила за мобилните телефони на учениците от ПК до 7 кл.

 Според училищния Правилник за устройството и дейността на ЧСУ „Рьорих“, Раздел III, чл. 53, ал. 4, т. 14, учениците предават сутрин при влизане в училище мобилните си телефони на дежурните на входа учители. Те се съхраняват в специална кутия за мобилни телефони в офиса. При необходимост ученик може да се свърже с родителите си, като се обърне към офис екипа. Мобилните телефони се връщат на учениците преди тръгване в края на деня, след като са приключили занятия и са подредили работното си място.
За съжаление, наблюдаваме ниска култура при ползване на мобилните устройства от 8 и 10 кл. В рамките на следващата седмица ще следим употребата при тях и ако няма промяна ще въведем ограничено ползване и за тези два класа.

 • Общински кръг на олимпиадата по математика

На 9 декември от 9 ч. ще се проведе общинският училищен кръг на олимпиадата по математика, в която могат да участват ученици от 4 до 12 кл. Всички участници трябва да попълнят декларация за информирано съгласие – за учениците под 16 години тя се попълва от родителите, а за тези над 16 години се попълва от самите ученици. Ето линк към тях:

 

 • Здравно-профилактични карти

Всички ученици трябва в началото на учебната година да представят лични здравно-профилактични карти с актуален имунизационен статус. Молим семействата, които все още не са, да го направят в срок до края на предстоящата седмица.

 

С пожелание за приятни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“