Училищен бюлетин №12

Училищен бюлетин №12/4.11.2022г.

Здравейте, уважаеми родители!

Благодарим на всички, които попълниха изпратената преди седмица анкета за удовлетвореност. Вашата обратна връзка е много ценна за нас. Ще ви представим резюме на резултатите на предстоящата родителска среща.

✰✰✰

В края на месец октомври стартира работата на Ученическия парламент за новата учебна година. Всеки клас е представен в него с двама участници, избрани от класа. Тази седмица Ученическият парламент избра своя 5-членен Управителен съвет в състав:

  1. Калина Паунова – 8 клас
  2. Дарин Узунов – 9 клас
  3. Елена Проданова – 10 клас
  4. Атанас Маринов – 10 клас
  5. Борис Начев – 11 клас

Пожелаваме успех на новия УС, както и на Ученическия парламент, който има за задача да насърчава ученическата активност по отношение на училищния и извънучилищния живот, да допринася за развитието на комуникацията и благотворното взаимодействие между учениците от една страна и учителите и ръководството, от друга. Ученическият парламент предстои да се включи в националната мрежа на ученическите представителства във връзка с обучения и ценни ученически форуми. Работата на УП ще бъде подпомогната от двама колеги – Александра Атанасова и Яна Кадреева.

✰✰✰

Учене извън класната стая 7-11 ноември

08.11.(вторник) 5-7кл. ще учат в Музея за история на радиото. Учениците ще се запознаят с историята на радиото в България и ще имат занятие по Музика. Моля да посрещнете децата между 16:00 и 16:15ч. в градинката пред Народната библиотека, а ако някой от учениците се прибира самостоятелно, моля да уведомите класния ръководител в групата на класа.

08.11.(вторник) от 14:00-15:30ч. 8-12кл. ще имат привилегията да се срещнат с Ана Сотирова, един от най-големите познавачи на творчеството на Владимир Димитров – Майстора. Срещата ще се проведе в училище.

11.11. (петък) ПК – 5кл. Посещение на мюзикъла “Мечо Пух” в Софийска опера. Посещението е свързано с програмата по музика и театър и ще запознае учениците с мюзикъла като сценично изкуство. Цената за представлението, 15 (петнадесет) лв., молим да внесете в офиса на училището в срок до 08.11.(вторник). Спектакълът е в учебно време от 10:00ч. и децата ще бъдат транспортирани с училищен транспорт.

✰✰✰

След проведения вътрешноучилищен кръг на състезание по спелуване на английски език сред учениците от 4 до 7 клас, учителското жури определи следните ученици за участие в подготовка и явяване на състезанието “Spelling Bee” :

  • Александър, Йоана, Мая и Мира от 4 клас;
  • Кирил от 6 клас;
  • Боряна, Виктор, Евелина, Елена и София от 7 клас.

Училището ще подготви регистрацията и ще заплати таксата за участие (12 лв. на дете) на нашите представители.

 ✰✰✰

 С радост ви съобщаваме, че ЧСУ „Рьорих” е одобрено за участие в Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта”! Като част от програмата ще имаме възможност да стартираме оборудване на училищно звукозаписно студио, както и да закупим танцови обувки и костюми за 17 ученици, участници в занятия по танци.

✰✰✰

Две ценни придобивки за училищната среда ще бъдат включени в учебната работа – 3D принтер и телескоп, дарение от семейството на Димитър от 6 клас. В момента все още проучваме възможностите за използването им, необходимите консумативи и други детайли. Ако сред вас има познавачи на такъв тип техника, които могат да ни помогнат, молим да се свържете с Александра Атанасова, новият ни Координатор училищни дейности, за да ускорим процеса и максимално скоро да можем да ги използваме с вещина и лекота.

✰✰✰

Напомняме за предстоящата родителска среща на 8 ноември от 17.30ч. в училище. Тя ще бъде в две части – въвеждаща обща част и втора част по класове. Насърчаваме всички семейства да се включат в срещата.

С пожелание за приятен уикенд,

Екипът на Училище „Рьорих”