Училищен бюлетин №15

Училищен бюлетин №15

 

Уважаеми родители,

Настоящият бюлетин включва информация за:

Обзор на седмицата

 • Олимпиада по математика

Поздравления за Ема Недялкова от 5 клас, която се класира за Областния кръг на олимпиадата по математика. Радваме се на постижението й и й пожелаваме успех!

 • Пробни тестове ДЗИ и НВО

През изминалата седмица се проведоха пробните тестове за 12 клaс ДЗИ Английски език и 4 клас НВО БЕЛ. 

Резултатите са нанесени в електронния дневник. При въпроси и необходимост от допълнителна информация, можете да се обърнете към учителите през Школо. Напомняме и за възможността да заявите при нужда и виртуална среща с учител през линка: https://forms.gle/P9y23eeT3QtdD2bs7

 • Учене извън класната стая за 4 -7 клас

4 и 5 кл. – Музей „Земята и хората“, 15 декември

Часовете по Човек и природа и География се проведоха в музея “Земята и хората “, където се съхранява най-богатата колекция на минерали на Балканите! Децата имаха възможност да разгледат прекрасната експозиция на музея, а в специално оборудвания геоложки кабинет можаха да си отговорят на въпросите: Какво се крие във вътрешността на Земята?; От какво са съставени скалите и как се образуват?; Как да ги разпознаваме и носят ли ценна информация?

6 и 7 кл. – Къща музей „Ив. Вазов“, 15 декември

Учениците от 6 и 7 клас влизат в ролята на екскурзовод и имат за задача да представят текст в час по БЕЛ за интересните факти от живота на писателя.

Когато сме навън личат всички качества на учениците, които се изграждат в семейната и в училищната среда. В случай на нарушение на основните правила за културно поведение учениците ще бъдат лишавани от възможността да се възползват от привилегията на този прекрасен формат. Молим родителите на учениците от 5, 6 и 7 клас да обсъдят още веднъж тази тема у дома. 

 • Участие на Вокално студио „Рьорих“

На 16 декември Вокално студио “Рьорих“ участва по традиция на сцената на Немски коледен базар. Децата зарадваха публиката на Немски коледен базар в навечерието на Коледа с песни из репертоара на български и чужди изпълнители, както и със свои авторски песни. Вокално студио Рьорих на Немски коледен базар

 • Нов прием 2024/2025 учебна година

Стартирахме кампанията за нов прием 2024/2025 учебна година с пробен ден за първолаци. Предстоят още такива групови или индивидуални пробни дни за кандидатстващи ученици в различна възраст.

Предстоящо от училищния календар

 • Пробни тестове ДЗИ и НВО

В предстоящата седмица ще се проведат следните пробни тестове НВО:
19.12., вторник, 4 клас НВО Математика

20.12., сряда, 7 клас и 10 клас НВО Математика

 • Общностна среща – 20.12., сряда

На последната Общностна среща за тази календарна година ще направим равносметка за добре свършената работа и за това какво и как да подобрим, ще обявим победителите от конкурса за най-красиво украсена коледна класна стая, а ученици от 5-ти до 12-ти клас, под ръководството на мис Ваня Дюлгерова, ще представят испанските коледни традиции пред общността. 

 • Прослушване за нови изпълнителни към Вокално студио “Рьорих”

След коледните празници мис Еви Кръстева, музикален педагог и доктор по музика, ще направи прослушване за попълване на редиците на Вокално студио “Рьорих”.

Коледен календар

Коледният ни календар е програма за учебните ни занятия по милосърдие, креативност и празничен дух. Ще посветим време и на честен обзор на годината зад гърба ни, както и на посяване на намерения за идната.

 • “Коледа за баба”

Чудесни картички с топли пожелание предадохме днес на организаторите на “Коледа за баба”. Вярваме, че ще зарадваме възрастните хора, настанени в хосписи и домове в страната. Повече за инициативата можете да видите тук: Коледа за баба

 • Коледа край камината за гимназията – 19 декември

На 19.12. /вторник/  от 14:30 до 16:30 ч. учениците от 8 до 12 кл. ще имат своето предпразнично преживяване „Коледа край камината“. Ще се насладим на прекрасна музика край горящата камина, ухание на коледни сладкиши и забавни игри. Всички ученици се ангажираха да се погрижат с малка почерпка. Най-смелите ще участват в конкурс за изработване на десерт, носещ духа на Коледа, ще изтеглим и първите банички с късмети отново подготвени от учениците, които изявиха желание.

 • Коледен чай с мис Радка

От 18 до 21 декември от 10 до 12 часа всеки ученик и учител е добре дошъл на чай в кабинета на мис Радка. Единственото условие, което съпровожда поканата е, гостът да е помислил предварително и да е готов да сподели своя мечта, намерение или проект за новата 2024 година. Очакваме обилен предколеден валеж от смели мечти и намерения!

 • Коледна работилница за чудеса за учениците от ПК до 7 клас – 22 декември

Вълнуващият последен учебен ден за годината, в който елхата блести, всички са развълнувани заради подаръци, празнични ритуали и коледни курабийки. Очакваме да ни посети и дядо Коледа.


С пожелание за приятен неделен ден,

Екипът на Училище „Рьорих“