Училищен бюлетин №15

Училищен бюлетин №15

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви информация във връзка с:

 • Учебен процес
 1. Стартира график за провеждане на пробни тестове във форматите на НВО за 4, 7 и 10 клас и за ДЗИ за 12 клас. Те ще се провеждат веднъж месечно. До този момент са проведени пробни тестове по БЕЛ за 7 и 10 клас. Прилагаме линкове към таблиците по класове, където можете да следите резултатите от тях.

      2. Общински кръгове на олимпиада по математика

На 5 декември ще се проведе общинският училищен кръг на олимпиадата по математика за ученици от 4 до 12 клас. Своевременно ще ви информираме за конкретните дати на провеждане през първата половина на месец януари за останалите учебни предмети. Насърчаваме всички деца да проверят и съизмерят своите знания и компетентности и да бъдат смели и успешни участници в училищните /общински/ кръгове  

     3. Учене извън класната стая

Предстои:

 • Понеделник (28.11.) театрална постановка “Ревизор” в Театър на Българската армия на ул. „Георги С. Раковски“ 98 за учениците от 7 до 12кл.
  Всички, които са закупили билети трябва да са пред театъра в 18:45ч., ако не са си получили билетите предварително, мис Елица ще ги очаква на входа, за да им ги предаде.
  Постановката ще приключи около 22:00ч., имайте предвид по-късния за посрещането на учениците и безопасното им прибиране.
 • Вторник (29.11.) от 13:30ч. рефлексия на учебните занимания от програма УИКС за 8-12кл.
 • Петък ( 02.12.) х.Балканити, Златни мостове за ПК-5кл.
  Акценти в програмата:
  – Бивакуване. Избор на място и организиране на бивака.
  – Иглонабиване. Коледни елхи.
 • Училищен календар месец декември

Прилагаме линк към училищния календар за месец декември, наситен с разнообразни учебни и коледни приключения ☺.

 • Училищни събития и проекти

 

 1. Конкурс за изработка на плакат

През месец декември предстоят две изяви на софийски сцени на Вокално студио „Рьорих“ /вж. Училищен календар за месец декември/. Във връзка с популяризирането на тези участия, обявяваме конкурс за създаване на плакат. В него могат да участват всички ученици от подготвителен до 12 клас. Крайният срок за представяне на проектите е 5 декември. Компетентно училищно жури ще разгледа предложенията и ще обяви избрания такъв.

      2. Учебен проект PlantNet

Стартира нов училищен проект, който ще обогати часовете по Човек и природа и Биология. Той е свързан с опознаване на растителните видове и техните специфични биологични процеси през растения, които отглеждаме в училище. 

     3. Книжка с детско творчество

Вече е факт книгата „Страховита история“ с авторски текстове и илюстрации на участниците в училищния литературен клуб. Тя ще бъде издадена от издателство „Потайниче“. Предстои премиера

    4. Училищен алманах

Подготвяме алманах, с хроника на училищния живот през настоящата учебна година. В края на годината всички творчески материали /текстове, рисунки, фотографии/ ще бъдат събрани в печатно издание.  

    5. Труд в полза на общността

Стартира проектът Труд в полза на общността. Натрупаното време от закъснения на учениците, документирано в Книгата на времето, ще бъде вложено в различни дейности: грижа за цветята; помощ при почистване на двора; подкрепа в организацията на училищните коледни събития; фотограф на събития и др.

 • Нова комуникационна стратегия 

Както знаете, от 1 ноември функционира новата интернет страница на ЧСУ „Рьорих“. Това бе първата стъпка от по-мащабен проект, свързан със създаването на цялостна визия за комуникационна и рекламна стратегия. Партньор в този проект е професионален екип с множество успешни проекти и висока ангажираност в сферата на образованието. Предстои изготвяне на персонализирана комуникационна стратегия, включваща различни канали – Facebook, Instagram, Youtube; систематизиране и извличане на постиженията, силните страни, иновативните практики, които да уловят духа на училището и да го представят по най-завладяващ начин.

 • Училищна униформа за учениците от 8 до 12 клас

Напомняме, че на 27 ноември изтича срокът, в който всички ученици от 8 до 12 клас вкл. трябва да притежават елемент от ученическата униформа. От 28 ноември, понеделник, всички гимназисти, които не са спазили изискването за училищно облекло, няма да бъдат допуснати до учебни часове. 

 • Висока оценка от националната инспекция

С изключително удовлетворение, благодарност и гордост можем да споделим с вас високата цялостна оценка, която Училище „Рьорих“ получи от Националния инспекторат по образование. Оценката се формира по петобална система и се изразява в проценти. В две от трите инспектирани области – Управление и Институционална среда – получихме максималната оценка Много добра, съответно с 92,85% и с 88,89%. Съвсем малко ни дели от най-високата такава и в третата област –  Учебен процес – Добра (80,26%). Ще оповестим и публично тези резултати, когато официалният доклад е качен на страницата на Националния инспекторат по образование. 

Благодарим на всички семейства, които бяха активен и същностен участник в процеса и допринесоха за тази висока оценка. 

Резултатите от националната инспекция за нас са инструмент за развитие и вдъхновение за нови проекти!

 

Екипът на Училище „Рьорих“