Училищен бюлетин №16

Училищен бюлетин №16

 

Уважаеми родители,

Информираме ви за:

  • Учебен процес

 

  1. Общински кръг на олимпиадата по математика

Насърчаваме всички деца да бъдат смели и да се включат в училищния кръг на олимпиадата. Независимо от резултата, който ще постигнат, всяко подобно предизвикателство – учебно или не – е безценно като опит и развитие на качества и умения за устойчивост, мотивация и самооценка. А за учениците от 4, 7, 10 и 12 клас е и както възможност, така и подготовка за справяне с външен изпитен формат като НВО и ДЗИ.

  • За учениците от 5 и 6 кл. олимпиадата ще се проведе на 5.12. /понеделник/ от 10.35 ч.;
  • За учениците от 4, 7, 8-12 кл. – на 10.12. /събота/. Всички ученици, които желаят да участват в общинския училищен кръг трябва да бъдат не по-късно от 8.45 ч. в училище. Олимпиадата е с продължителност 4 астрономически часа. Родителите на участниците, ненавършили 16 години, трябва да попълнят декларация за информираност и съгласие за ученици под 16 години, която можете да свалите от този линк:

https://docs.google.com/document/d/1R3jXx81BwFD-Xn3nTfCXSTnYNwp_Rl0ed4q-7gB16dQ/edit

Учениците, които са навършили 16 години, попълват същата декларация от свое име: https://docs.google.com/document/d/1PVXghIFgpHiU3GmoGkTzM6noiJw5YuPLyURrVjEeNW0/edit?usp=sharing

Очакваме да върнете попълнени декларациите в понеделник – 5.12.

  1. Учене извън класната стая

Предстои:

  • За ПК – 5 кл., 9 декември /петък/Национален исторически музей

Най-малките ни ученици отново ще имат възможност да попиват знание сред впечатляващите пространства на Националния исторически музей. Темата, която ще изследват, е „Зимни празници в българския фолклорен календар“.

  • За 7-12 кл., 6 декември /вторник/лекция в училище от външен специалист „Вредата от тютютнопушенето“

Предстоящата лекция е първа от цикъл лекции и беседи, свързани с рискови фактори за здравето на подрастващите.

 

  • Училищен календар

Концерт на Вокално студио „Рьорих“  Sleeping sun на 10 декември /събота/ в клуб „Терминал 1“ /ул. „Ангел Кънчев“ 1/ от 19 ч.

Не случайно откриваме празничния училищен коледен календар с концертна изява на Вокално студио „Рьорих“ – заради завладяващата позитивна енергия, която разпръскват винаги, когато са на сцена J Не го пропускайте! Както вече ви информирахме, в момента тече конкурс за изработка на плакат за концерта в срок до 5 декември /понеделник вкл./. Мис Юлия е изпратила в Школо детайли за формата и съдържанието на плаката на учениците от 7 до 12 кл. Ако желаете и имате идеи и вдъхновение, можете да подкрепите децата в техните проекти J

 

Екипът на Училище „Рьорих“