Училищен бюлетин №17

Училищен бюлетин №17

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална информация за:

  • Учебни предизвикателства
  • Общински кръг на олимпиадата по математика

На 10.12., събота, от 9 ч. ще се проведе общинският /училищен/ кръг на олимпиадата по математика за 4, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 клас. Очакваме всички заявили участие ученици не по-късно от 8.45 ч. в училище. Продължителността на олимпиадата е 4 астрономически часа. Пожелаваме успех на всички участници!

  • Конкурс за детска рисунка

Училище „Рьорих“ участва с две рисунки в конкурса с благотворителна кауза „Коледа с топло сърце“, иницииран от ЧДГ „Веселите камбанки“, член на Българската асоциация на частните училища. Конкурсът е предназаначен за деца в предучилищна възраст. Виктор и Росен от предучилищен клас под ръководството на своя учител мис Юлия, създадоха вълнуващи и по детски цветни рисунки живопис и коледни картички.

  • Учене извън класната стая

 

  • Коледа край камината за учениците от 8 до 12 кл. – 13.12., вторник

С това събитие поставяме началото на предколедното забавление и споделени моменти с любими приятели! Между 14 и 16 ч. ще се потопим в зимната атмосфера на чаша ароматен чай, хубава музика и сладки приказки край камината в училище. Е, не си мислете, че ще е чак толкова спокойно, защото се забъркваме в едно кулинарно предизвикателство! Обявяваме конкурс за най-страхотна коледна торта. Учениците са разделени в три групи: 8, 11 и 12 кл.; 9 кл и 10 кл. И се надяваме да имаме три торти!

Условията са:

– всяка група да създаде концепция за най-прекрасната торта, която да носи духа на Коледа , да я изпълни и представи;

– трябва да организира купуването на продуктите, за което училището отпуска бюджет от 30 лв. на всяка група, предварително да подготови елементите от тортата: блатове, кремове, украса и всичко необходимо;

– на място в училище всички ще имат 40мин. да сглобят и украсят тортата пред компетентно жури и публика.

А на финала всички ще се насладим на тези коледни изкушения!

  • Ледена приказка за учениците от ПГ – 5 кл. – 16.12., петък

Кое може да създаде по-весело, зимно, празнично и незабравимо преживяване от една вълшебна ледена пързалка. Тук всички сме единодушни и нямаме търпение да случим това приключение с децата от подготвителен до 5 клас на ледената пързалка „Юнак“  /бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ 38/.

В срок до 14.12. (сряда) е необходимо всички родители да попълнят анкетата през предложения линк, както и да внесат 10 лв. такса, ако нямат собствени кънки/5лв. такса, ако имат собствени кънки.

https://forms.gle/6PGN4uWygsE58kP99

 

– Тръгваме от училище в 9 ч., а на пързалката ще бъдем от 10 до 11:30 ч., след това се връщаме за редовни учебни занимания.

 

 

Екипът на Училище „Рьорих“