Училищен бюлетин №19

Училищен бюлетин №19

 

Уважаеми родители,
Днешният училищен бюлетин ще ви запознае със събитията от изтеклата наситена седмица и информация за важното, което ни предстои занапред:

Обзор на изтеклата седмицата

 

  • Визия за успех: Проект “Рьорих Ленд” – инвестиция в бъдещето!

Седмицата стартира на 15.01. с дългоочакваното и изпълнено с вълнение събитие – “Рьорих Ленд” – инвестиция в бъдещето! Благодарим на всички родители, партньори, съмишленици, приятели, които заявиха своята подкрепа към този мащабен проект за изграждане на нов, модерен Учебен комплекс “Рьорих”. Радостни и горди сме и от изявата на нашите единадесетокласници, като участници във форума. Събитието бе уважено и от представители на Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието София-град, местната власт, Българска асоциация на частните училища, инвеститори. Впечатлени сме от отклика и желанието на всички присъстващи да допринесат за развитието на проекта. Повече за атмосферата на събитието вижте тук:  Проект “Рьорих Ленд” В групите по класове ще изпратим линк към документален запис на събитието, за да дадем шанс и на тези, които не присъстваха в залата да се запознаят с целите, архитектурната визия и екипа на проекта. 

 

  • Олимпиади по география, английски език и философия

С радост съобщаваме резултатите от олимпиадата по география, която се проведе на  11.01. На Областния кръг наши представители ще бъдат:

🌿Мартин Борисов 5 кл. 86 т./100

🌿Мая Симеонова 5 кл. 75 т./100

🌿Кирил Янков 7 кл. 81 т./100

Желаем им успех!

През изтеклата седмица се проведоха олимпиадите за гимназистите по английски език и философия, резултатите от които ще разберете в следващия бюлетин.

 

  • Срочни тестове 15.01.-26.01.

Измина първата седмица от провеждането на срочните тестове. Графикът можете да следите по следния линк: График срочни тестове_Януари’24

 

  • Учене извън класната стая

🌿16.01., вторник, 13 ч. – 9, 11 и 12 кл. Японски културен център KOKORO 

🌿18.01., четвъртък, 13 ч. – 10 кл. Политехнически музей: изнесени учебни часове по физика по темата “Електричество и магнетизъм”

🌿19.01., петък, 11 ч. – ПК-5 кл, кънки на Ледена пързалка “Юнак”.

Следете страницата ни във фейсбук за публикации.

 

Част от действената училищна философия е компетентно да допринасяме за развитието на българската образователна система като цяло.

Предстоящо от училищния календар

 

  • Общински кръг олимпиада по БЕЛ

На 24.01., сряда, от 8.45 ч. учениците от 5-12 кл. ще имат възможност да демонстрират своите умения на владеене на родния ни език.
За участие е необходимо попълване на декларация за информираност от родителите:
Декларация олимпиади

 

  • Учене извън класната стая

Скъпи родители, напомняме за възможността да се включите в проекта “Предизвикай се” или УИКС за родители. Заповядайте заедно с учениците да участвате в заниманията по време на ученето на открито през идната седмица:
23.01., вторник, с учениците от 8 клас ще посетим Национален исторически музей, където ще се върнем във времето на Праисторическата епоха и ще се насладим на Тракийското изкуство и култура.

26.01., петък. Отиваме в Планетариума – тук ще засегнем темите за “Слънцето нашата жива звезда” и “От Земята към Вселената” заедно с учениците от 4, 6 и 7кл. 

За повече информация около тези и други вълнуващи събития, следете фейсбук страницата на училището: ЧСУ “Рьорих”          Напомняме за:

 

  • Записване за учебната 24-25 г

Информираме семействата, които все още не са сключили договор за 2024-2025 учебна година, че до 24 януари е на разположение следваща благоприятна възможност за записване с отстъпка в таксата за обучение.

Прилагаме линк към таблицата с финансовите условия, който е на ваше разположение на уебстраницата на училището. За да задействате тази възможност, е необходимо да се свържете с офиса на училището. Процедурата може да бъде осъществена и електронно по мейл.
Финансови условия 2024-2025

 

  • Мобилни телефони 

Гостуващата камера и обратната връзка на педагогическия екип показват необходимостта от ограничаване на достъпа на учениците от 8 и 10 кл. до мобилните им телефони. За целта те ще бъдат събирани в началото на деня и съхранявани в офиса до края на занятията.
Напомняме Правилата за мобилните телефони на учениците, определени от училищния Правилник за устройството и дейността на ЧСУ „Рьорих“, Раздел III, чл. 53, ал. 4, т. 14: “Учениците предават сутрин при влизане в училище мобилните си телефони на дежурните на входа учители. Те се съхраняват в специална кутия за мобилни телефони в офиса. При необходимост ученик може да се свърже с родителите си, като се обърне към офис екипа. Мобилните телефони се връщат на учениците преди тръгване в края на деня, след като са приключили занятия и са подредили работното си място.”

 

  • Зимен лагер 06.02.-09.02.2024

Остават две седмици до зимния лагер в к.к Мальовица, Хотел Алпинист.

Програмата включва учебен материал за различните възрастови групи, подбран от учебното съдържание по класове. По време на лагера ще се проведе и следващият модул за гимназисти от програмата за гражданско образование и личностно развитие по иновативен проект “Петте елемента”. При отсъствие ще е необходима извинителна бележка.

Цената е 460 лева и включва три пълни пансиона, транспорт, застраховка, учебна и туристическа програма. Очакваме да заявите участие и да внесете сумата най-късно до 19.01. Прилагаме декларация, която молим да върнете попълнена в същия срок.
Декларация Зимен лагер Мальовица

 

  • Дежурства

В училище функционира система от дежурства на учители и ученици, която подпомага грижата един за друг и спазването на общностните регламенти. Дежурствата са разпределени в различни пространства и времеви отрязъци – посрещане, междучасия, обяд, изпращане и други. Дежурните учители имат ангажимента да разясняват и организират дежурствата на учениците. Участието на учениците е израз на тяхно демократично право и отговорност и ги прави съпричастни и към този аспект на училищния живот.

 

С пожелание за уютни почивни дни,

Екипът на ЧСУ „Рьорих“