Училищен бюлетин №21

Училищен бюлетин №21Уважаеми родители,

Настоящият бюлетин съдържа:
Обзор на изтеклата седмицата

 • Обобщение на класиранията за областни кръгове на олимпиади

Поздравяваме Александър Славков от 5 кл., който се класира за Областния кръг на олимпиадата по БЕЛ и му пожелаваме успех!

Останалите класирани, за които сме информирали в предишните ни бюлетини са:
Философия – Атанас Маринов 11 кл., Сергей Колотик 11 кл., Калина Забуртова 12 кл. и Борис Начев 12 кл.

Английски език – Боряна Горинова 8 кл., Златомир Асенов 8 кл., Стела Танова 8 кл., Мартин Колев 9 кл., Марина Паунова 10 кл.

География – Мартин Борисов 5 кл., Мая Симеонова 5 кл., Кирил Янков 7 кл.

История – Владимир Минчев 6 кл., Димитър Андреев 7 кл. и Кирил Янков 7 кл.

Всички семейства са получили информация за предстоящите дати на областните кръгове. Ще се радваме на техните успехи и занапред!

 • Обратна връзка за обучението и развитието на учениците

Семействата на учениците от ПК до 4 клас получиха информация в Школо с обратна връзка от учителите по предмети за развитието на своето дете. Вярваме, че сте я разгледали и обсъдили заедно и е била полезна обратна връзка за по-нататъшния напредък на учениците. Предстои изпращане на информация за учениците от 5-ти до 12-ти клас.

 • Зимен лагер 06.02.-09.02.
  Незабравимо преживяване в сърцето на Рила! Освен увлекателни учебни и спортни преживявания за всички, учениците от гимназиален курс имаха и привилегията да се запознаят с увлекателните разказвачи и изследователи на българските корени у нас – Анелия Овнарска и Гергана Карадимитрова, които ги запознаха с магичния свят на предците по време на модула за личностно развитие и гражданско образование, част от иновативния проект “Петте елемента” на Частно средно училище “Рьорих”. Темата тази година беше: Моите български корени Повече информация от линка към фейсбук страницата на училището.
 • Изпитна сесия за учениците в самостоятелна форма на обучение (СФО)
  В седмицата 05.02.-09.02. над 30 деца от 1 до 12 клас, чиито семейства са избрали  самостоятелната форма на обучение в Училище “Рьорих” проведоха своята зимна изпитна сесия по предметите: Музика, Човек и природа, Родинознание, Изобразително изкуство, Технологии и предприемачество, Компютърно моделиране и ИТ, Английски и немски език,  Философия и Гражданско образование. Благодарим им, че ни се довериха и ще ги очакваме през юни за лятната изпитна сесия по останалите предмети.
 • Ученическо портфолио

И тази година всички ученици представиха своето портфолио пред взискателната аудитория на своите учители, родители и съученици, като споделиха техните постижения, трудности, изпълнени цели и предстоящи такива.
Повече можете да видите на страницата ни във фейсбук: Ученическо портфолио

 • Европейска седмица на лидерството в образованието

15.02., петък, 10 ч. – участие на мис Радка Карагьозова, съосновател и директор на Частно средно училище “Рьорих”, в онлайн форум, представящ работата  на членовете на Educational Leadership Network Europe по колаборативното лидерство. Темата, по която ще говори мис Радка, е “Училищните лидери като иноватори”.

Повече информация, програма и детайли, открийте тук: Европейска седмица на лидерството в образованието

 

Предстоящо от училищния календар

 • Spelling Bee –  състезание за речеви умения по английски език

Предстои ежегодното участие на децата от прогимназиален етап в състезанието за речеви умения Spelling Bee. Децата ще премерят сили със стотици ученици от цялата страна, които се учат и състезават да произнасят различни думи на английски език буква по буква. Състезанието Spelling Bee започва своята история в САЩ през 1925 г.  Мнозина считат, че начинът, по който хората общуват един с друг, много прилича на начина на взаимодействие между пчелите. Училищният кръг ще се проведе на 22 февруари 2024 г. и е на принципа на елиминирането при грешен отговор. Последният останал състезател се обявява за победител и продължава към следващия кръг – общински. 

 • УИКС

🌿20.02., вторник, 8 клас Археологически музей
Във вторник ще посетим Националния археологическия музей към БАН, който се намира в Голямата джамия Боюк Джани от 1494 г., където ще разгледаме и ще поговорим за една от най-богатите археологически експозиции, свързани с Античната и Средновековната история.

🌿23.02., петък, Предучилищен – 5 класПриродонаучен музей
На 23.02. учениците от ПК до 5 клас ще проведат своите часове в Националния природонаучен музей. Темата е “Среда на живот”. Ще си отговорим на въпросите: Защо в различните части на света се срещат различни животни?; Как са се приспособили да оцеляват в студ и горещина?; Какви умения използват, за да се предпазят от враговете си? На тези и още много други любопитни теми ще намерим отговор с помощта на специалистите от музея и огромната колекция от животински експонати в най-стария музей на България!

 • Програма за втори срок

Програмата за втори срок ще можете да видите в електронния дневник Школо до края на деня.

 • Напомняме за:

Молим семействата на учениците, включени в модул Плуване, както и гимназистите, които участват в УИП Вокално студио и Готварство да  внесат необходимите суми в офиса.

 

С пожелание за уютен неделен ден,

Екипът на Училище “Рьорих”