Училищен бюлетин №22

Училищен бюлетин №22Уважаеми родители,

Настоящият бюлетин съдържа:

Обзор на изтеклата седмицата

  • Повод за гордост 

С радост обявяваме отличието на Александър Славков от 5 кл., който е спечелил Трета награда на Националната изложба-конкурс “Свети Трифон Зарезан”, гр. Сунгурларе. Очакваме с нетърпение да я получим, за да му бъде връчена тържествено на някоя от предстоящите Общностни срещи.

  • Spelling Bee –  състезание за речеви умения по английски език

Смелите и способни ученици от 6 и 7 кл. се включиха в състезанието за речеви умения Spelling Bee и демонстрираха своите способности в побуквеното произнасяне. Гордеем се с победителите от тазгодишното състезание, които продължават в общински кръг! Честито на Андреа Асенова от 7 клас, която грабна златото и Николай Кръстев от 6 кл., със сребро, стискаме ви палци! Spelling Bee

  • УИКС

🌿20.02., вторник, 8 клас Археологически музей
Учениците в 8 клас на ЧСУ “Рьорих” учат по иновативния модел “Петте елемента”, част от който е интензивно изучаване на история по глобализирано учебно съдържание в изследователски проекти. 

Ученето извън класната стая този път се случи в Националния археологически музей към БАН. Там осмокласниците разбулиха тайните на племена и народи, населявали българските земи от древността до XVIII в. Тълкуваха събития, процеси и явления в историята от Средновековието и разсъждаваха каква е връзката между съвремието ни, начинът, по който приемаме идентичността и обществото ни и миналото от този период.
Повече можете да видите на страницата ни във фейсбук: Посещение на 8 кл. в Национален археологически музей 

🌿23.02., петък, Предучилищен – 5 класПриродонаучен музей
На 23.02. учениците от предучилищен до 5 кл. проведоха часовете си по Човек и природа и Околен свят в най-стария музей на България – Националния природонаучен музей. Тема на занятията беше “Среда на живот”. С помощта на своите учители и специалистите от музея децата затвърдиха знанията си за животните от различните части на света, начините им на приспособяване към външните условия и уменията им за самозащита. 

 

Предстоящо от училищния календар

  • Междупредметие – 9-12 кл.

На 29.02. предстои четвъртото издание на иновативното учебно занятие Междупредметие. Глобалната тема, по която ще работят гимназистите, е свързана с понятието “справедливост”, разгледано както в исторически план, така и през погледа на философията, литературата и математиката.
Междупредметие е новаторска практика на учителите в гимназиална степен от ЧСУ “Рьорих”, която трансформира представянето на учебното съдържание и променя начина на учене и мотивацията на учениците. Всяка сесия на Междупредметие включва теоретична част и част с конкретни, практически задачи, целящи обвързването на знанията по отделните предмети и извеждането на размисли и обобщения по поставена тема. 

  • УИКС

🌿01.03., петък, Предучилищен – 7 класх. Балканити

В уютната атмосфера на хижа БалканиТи предстои да се проведат петъчните занятия на учениците от Предучилищен до 7-ми клас. В този ден ще отбележим на открито и предстоящия Национален празник – 3 март.

  • Участие в проект Дигитранс

    Училище “Рьорих” е одобрено за участие в групово лидерско обучение за управление на промяната. В рамките на четири седмици нашият представител – Миглена Лозанова, ще се обучава в методологията на Дизайн мисленето като подход за управление на промени и въвеждане на иновации и подобрения в организацията. Мис Меги е нашият вътрешен лидер на обновленията и партньор на ръководството за тяхното внедряване.


  • Напомняме за:

🌿Записване за учебната 24-25 г

Информираме семействата, които все още не са сключили договор за 2024-2025 учебна година, че до 24 февруари е на разположение следваща благоприятна възможност за записване с отстъпка в таксата за обучение.

Прилагаме линк към таблицата с финансовите условия, който е на ваше разположение на уебстраницата на училището. За да задействате тази възможност, е необходимо да се свържете с офиса на училището. Процедурата може да бъде осъществена и електронно по мейл.

Финансови условия 2024-2025


🌿 4 март – почивен ден и неучебен ден. Ще очакваме децата на училище на 05.03.

 

С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих”