Училищен бюлетин №23

Училищен бюлетин №23Уважаеми родители,

Поздравяваме всички с 1 март, с пожелание за здраве, радост и късмет! Честита баба Марта!

Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

Обзор на изтеклата седмицата

 

 • Междупредметие – 9-12 кл.

На 29.02. се състоя четвъртото издание на иновативното учебно занятие Междупредметие на тема “Посоката на трамвая – упражнения върху справедливостта”. Темата за справедливостта бе разгледана както в исторически план, така и през погледа на философията, литературата и математиката. Следете фейсбук страницата ни за повече информация:  Междупредметие и Снимки Междупредметие

 

 • Представяне на ученическо портфолио

  На 28 февруари, по покана на РУО – София-град, Частно средно училище “Рьорих” в лицето на д-р Евелина Кръстева, сугестопедагог и учител по английски език, и на Вяра Николова, заместник-директор „Учебна дейност“, представи като добра педагогическа практика ученическото портфолио като инструмент за оценка и самооценка, по време на обучение пред учители по чужд език от столичните училища. 

Тази покана е още едно признание за качеството на образователния модел на Частно средно училище “Рьорих”  и иновативните методи на преподаване и оценяване, вградени в него. Повече можете да разберете тук: Ученическо портфолио пред РУО

 • УИКС

🌿01.03., петък, Предучилищен – 7 клас – х. Балканити

В деня на Баба Марта със сръчните ръце на децата до 4 клас бяха изработени красиви мартеници, а учениците от 5 и 6 клас написаха съчинение на тема “Баба Марта”. Проведоха се занятия по ТиП, БЕЛ и Емоционална интелигентност, игри и кратък преход от хижата до полянката с люлките в посока Павлова чешма. Уморени, доволни, закичени с мартеници и пълни с емоции децата се върнаха в училище, за да се приберат у дома и предадат своята радост и на вас.


Предстоящо от училищния календар

 • Национално математическо състезание “Европейско кенгуру” за ученици от 1 до 12 кл.

Състезанието е за всички любители на математиката, изявени и не толкова изявени математици, и ще се проведе на 21 март от 12.00 до 13.30 ч. в училище.
За учениците, които желаят да участват е необходимо да бъдат попълнени заявление и декларация за съгласие в  срок до 5 март, вторник.

Линк към документите:

Декларация за публикуване на резултати от Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“

Заявление за участие в Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“

В часовете по математика от идната седмица нататък учениците ще се запознаят със състезателните варианти.

 • Празник на буквите – 7 март, четвъртък
  Първи клас вече умеят да четат! В този ден ще ги поздравим заедно с всички деца от Предучилищен до 4 клас. С радост каним и родителите да се присъединят към празника от 14.30 ч. в училище.
 • УИКС

🌿07.03., четвъртък, 10 клас – Национална художествена галерия
Заедно със своя учител по физика – мис Катя Кръстанова, десетокласниците ще посетят аудио-визуалната инсталация в НХГ на тема “Квантова симфония”, където ще проведат и учебните си занятия по предмета.

🌿08.03., петък Предучилищен – 7 клас

В този ден наш гост ще бъде представител на фирма “Булекопак”, който ще разговаря с учениците за ползите от разделното събиране на отпадъци. Занятията ще се проведат в училище.

 

 • Родителска среща – 12.03., вторник, 17 ч.
  Предстоящата родителска среща ще се проведе в училище, като ще напомним допълнително и с повече информация в следващия бюлетин.


 • Напомняме за:

🌿Извинителни бележки – напомняме на всички родители, че извинителните бележки по семейни причини се подават преди периода на отсъствие на учениците, т.к. изискват регулация от страна на класните ръководители и директора.

🌿Тетрадка за учене на открито
Молим всички семейства да осигурят тетрадка за УИКС, необходима за водене на записки по време на ученето извън класната стая – малък или среден формат с твърди корици. Молим, всички ученици до 4-ти клас да донесат тетрадките си още във вторник. 

 🌿4 март – почивен ден и неучебен ден. Ще очакваме децата на училище на 05.03.

Поздравяваме всички с предстоящия Национален празник – 3 март!
 

С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих”