Училищен бюлетин №24

Училищен бюлетин №24Уважаеми родители,

След красивия женски празник, моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

Обзор на изтеклата седмицата

 

 • Повод за гордост е проектът ни Междупредметие, който получи високо признание в тазгодишното издание на “Добрите практики на фокус” на prepodavame.bg и стана част от 100-те ефективни ПБО практики. Това е и пилотно издание на проекта ни за иновация, с която кандидатстваме през 2024 г.
  Може да откриете публикацията тук и да я споделите с колеги и приятели в социалните мрежи, за да достигне ценният ни опит до възможно най-много хора:

Междупредметие – гимназисти решават практически казуси в интердисциплинарни занятия

 

 • Празник на буквите – 7 март, четвъртък
  Учениците от предучилищен и първи клас по това време на учебната година са изучили всички букви от българската азбука и празнуват този свой успех.  

Тази година представихме мюзикъла на Мая Дългъчева “Пеперудена магия” 🦋. Учейки се да четат децата се учат и на приятелство, на зачитане, на уважение, дори към най-малките около нас.

Повече можете да видите във фейсбук страницата ни: Празник на буквите

 

 • УИКС

🌿Час по физика в Националната художествена галерия 🌀

07 март, 2024 г.

В часа си по физика десетокласниците видяха уникална космическа картина, в която квантовата физика и изкуството се сливат. „Квантова симфония“ е първата по рода си инсталация в България, която използва революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно преживяване. 

Аудиовизуалните ефекти синхронизират светлина и звук, трансформират пространството в динамична квантова вселена по начин, достъпен и разбираем.

Повече можете да видите във фейсбук страницата ни: УИКС 10 кл – “Квантова симфония”, НХГ


🌿08.03., петък Предучилищен – 7 клас

Учениците от ПК до 7 клас се срещнаха с Петя Радева, представител на “Булекопак” и научиха изключително ценна информация за огромната полза от рециклирането на отпадъци. 

Ползите за нашата планета са безспорни:

♻️ Съхраняване на горите;

♻️ Спестяване на енергия;

♻️ Намалява замърсяването на водите, въздуха и сушата.

Това е пътят към устойчиво развитие, в което се учим как да пазим и използваме природните ресурси с грижа за планетата и бъдещите поколения.

Повече можете да видите във фейсбук страницата ни:
ПК-7 кл., дискусия на тема “Полза от рециклирането на отпадъци” 

 

Предстоящо от училищния календар

 

 •  Родителска среща – 12.03., вторник, 17 ч.
  Предстоящата родителска среща ще се проведе във вторник, 12.03., присъствено в училище от 17 ч. в стаите на класовете. Тази родителска среща е организирана по предмети и учители. Всяко семейство ще има възможност да обсъди резултатите и развитието на своето дете в индивидуален разговор с всеки учител. На входа на училището ще има разпределение на учителите по зали, както и колеги, които ще насочват родителите.
 • УИКС


🌿15.03., петък 2 – 5 клас, Археологически музей –
“Игрите и играчките в Древността”

Какво представлява науката Археология? С какви играчки са си играели децата през Праисторията и Античността? И с какви игри са се развличали малчуганите в Египет, Гърция, Рим? Служителите на Археологически музей ще се опитат да отговорят на всички тези въпроси, показвайки интересни карти, снимки, предмети и предоставяйки възможността на малките музейни посетители да поиграят на игрите, с които човечеството се забавлява откакто свят светува.

 

 • Напомняме за:

Напомняме, че срокът за заплащане на занятията по китара, пиано и плуване за втори срок изтече. Заплащането на допълнителнителните часове по испански език и математика е в рамките на два дни след получаването на месечната справка. 

 

С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих