Училищен бюлетин №24

Училищен бюлетин №24

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална информация от училищния живот:

 • Учебни постижения

Поздравяваме Ема Недялкова от 4 кл., която се класира за областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“. Браво, Ема!

 • Областни кръгове на олимпиади

Предстоят да се проведат областните кръгове на олимпиадите по различините учебни предмети. Ето важни детайли за всички класирани ученици:

 • Областен кръг АЕ
 1. Класираните за областния кръг ученици от IХ клас  следва да се явят на 1 февруари 2023 г. в 08:30 ч. в СПГЕ „Джон Атанасов“,  район Изгрев, ул. „Райко Алексиев“ 48.
 2. Класираните за областния кръг ученици от X класследва да се явят на 1 февруари 2023 г. в 08:30 ч. във Втора АЕГ „Томас Джеферсън“, район Триадица, ул. „Траянова врата“ №26.
 1.  Класираните за областния кръг ученици от ХI и ХIІ клас, следва да се явят на 1 февруари 2023 г. в 08:30 ч. в Първа АЕГ, район Оборище, бул. „Kняз Александър Дондуков“ 60.

 

Необходимо е всички ученици да носят документ за самоличност /лична ученическа карта, лична карта/, за да бъдат допуснати в съответното училище, където ще се провежда областния кръг на олимпиадата.

Пожелаваме и вярваме в успеха на всички класирали се J

Своевременно ще ви информираме за провеждането на областните кръгове по останалите предмети, за които имаме класирани ученици.

 • Писмена обратна връзка за обучението и развитието на учениците

Преди началото на втория учебен срок всеки родител на електронната поща получава писмена обратна връзка за развитието, учебните предизвикателства и постижения на своето дете по всички изучавани предмети, както и коментар за социалните умения и участие в училищния живот. Писмената обратна връзка между двата срока към родителите е уникален модел на Училище „Рьорих“ от създаването му до днес. Всеки преподавател влага в тях както своя професионален поглед към развитието на детето, така и своята чисто човешка загриженост, подкрепа, възхищение към и от личността на всяко дете. Ще се радваме да споделите и вашите впечатления.

 • Учене извън класната стая

– ПГ – 5 кл. – 27.01., петък

В Детски център „Слънчогледи“ ще бъдат осъществени учебни занимания по английски език и изобразително изкуство.

 • 8 – 12 кл.

Последният учебен ден от втория срок искахме да посветим на представянето портфолиото на гимназистите в специално наета зала за събитието в Културен център Г-8. Поради планирано спиране на електрическото захранване в района обаче, не можем да го осъществим в този ден. Затова вторник – 31.01., ще бъде учебен ден с обичайната програма в училище.

 • 02., вторник

В първия вторник след междусрочната ваканция учениците от гимназията ще имат възможност да представят своето портфолио. За целта те трябва да бъдат в 9.45 ч. в Културен център Г-8. След края на тази част ще гледаме филма „Нотр Дам гори“ на именития френски режисьор Жан-Жак Ано, пресъздаващ изключителните събития, свързани със спасяването на културния паметник. Училището финансира прожекцията.

Ако желаете да присъствате на представянето на портфолио, молим да информирате предварително класния ръководител.

 • Участие на гимназисти в заснемането на обучителни видеа

По покана на Фондация за устойчиво развитие на правото и иницииран от нея проект, свързан с повишаване на юридическата култура на младите хора, в сряда и четвъртък ученици от 8, 9 и 10 клас участваха в заснемането на обучителни видеа и впечатлиха снимачния екип със своите качества и цялостно представяне.

 • Кампания за прием на нови ученици

Както знаете, в момента сме в активна кампания за прием на нови ученици за следващата учебна година. Напомняме за двете инициативи, които обявихме в Училищен бюлетин №23 и разчитаме на вашето съдействие.

Повече за условията за обучение, можете да откриете на училищната фейсбук страница – ще се радваме да споделите и разпространите тази информация: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02u1UM5oapceNkMSQjUhMtiTzXdDpu71DwmqoaG7oPRuWPYQcAwj5prJWekzzm3vf6l&id=100063570326897

 • Междусрочна ваканция

От 1 до 5 февруари вкл. предстои междусрочна ваканция за всички класове. Очакваме децата на училище на 6.02., понеделник.

 

Екипът на Училище „Рьорих“