Училищен бюлетин №25

Училищен бюлетин №25Уважаеми родители,

Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

От идната седмица прехвърляме цялата си електронна комуникация през служебния имейл адрес на училищетоcontact@roerich-school.org , като за определено време все още ще следим и предишната електронна поща.

На 01.03. стартира официално кампанията Нов прием. Част от нея са поредицата уебинари, с участието на знакови учители от ЧСУ Рьорих. които ще опишат уникалните предимства на образователната среда на нашето училище. Всеки от уебинарите ще бъде последван от специално организиран ден за нови ученици. Първият уебинар “Успехът започва от училище” предстои на 30.03., събота, от 16.30 ч. Следете публикациите във фейсбук и можете да допринесете за растежа на нашата общност, като споделите събитието с други родители, свои приятели и контакти. Предварително ви благодарим!
Уебинарът е с безплатен достъп за всеки родител или ученик, който има интерес към училището.

Регистрация тук: https://bit.ly/webinar-roerich-30-march-priem

Повече можете да видите на фейсбук страницата ни:  Уебинар “Успехът започва от училище”


Обзор на изтеклата седмицата

 

 • Родителска среща по учебни предмети
  На 12 март родителската среща премина във формат на индивидуални срещи между родителите и учителите по учебни предмети. Взаимно бе обменена полезна информация и за двете страни. Можете да заявите желание за онлайн среща с учителите, които нямаха възможност да се включат в този ден, през линка: Заявка среща с учител


 • Посещение на Мартин Поспишилик – студент по физика в Масариковия университет – гр. Бърно, Чехия.
  В часовете по физика учениците от 7 и 10 клас имаха възможност да демонстрират своите познания по предмета, да обсъдят модела на учене в Чехия и България и да получат информация за чешката образователна система.

  Следете страницата ни във фейсбук за предстояща публикация.


 • УИКС

🌿15.03., петък 2 – 5 клас, Археологически музей – “Игрите и играчките в Древността”
Както винаги бе трудно да си тръгнем от музея, особено щом става дума за игри и играчки! Много нови и интересни неща научиха учениците от 2-5 клас за науката Археология, за игрите и играчките през Праисторията и Античността в Египет, Гърция и Рим. Служителите на Археологически музей отговориха на множество въпроси, показвайки интересни карти, снимки, предмети и предоставяйки възможността на малките музейни посетители да поиграят на игрите, с които човечеството се забавлява откакто свят светува. Игрите продължиха и в близкия парк, където наученото бе приложено и на практика.

Повече можете да видите във фейсбук страницата ни:

 2 – 5 клас, Археологически музей – “Игрите и играчките в Древността”


Предстоящо от училищния календар

 

 • “Европейско кенгуру” – Национално математическо състезание за учениците от 1 до 12 кл., 21.03., четвъртък,
  Състезанието за любителите на математиката ще се проведе в училище на 21 март от 12.00 до 13.30 ч.
  Тук можете да се запознаете с регламента на състезанието:
  Регламент Европейски кенгуру
 • Професионална фотосесия – 21.03., четвъртък
  Очакваме екип от професионални фотографи, които ще заснемат кадри от учебния процес и кътчета от училище за бъдещи публикации.
 • УИКС


🌿19.03., вторник 9-12 клас, НПМ – тема “Природозащита”
Във вторник гимназистите ще имат възможността да посетят Природнаучния музей и да разговарят за защитата на природата с Виолета Желязковаспециалист биолог и наш учител от недалечното минало.

🌿22.03., петък, ПК-7 клас,
Беседа посветена на спазване на правилата за движение с представители на “Пътна полиция” към министерство на вътрешните работи. В този ден занятията ще се проведат в училище.

🌿23.03., събота Международен танцов фестивал KRAKRA CUP 2024 – гр. Перник
Две красиви, грациозни и смели момичета от 8 клас ще премерят сили на Международния танцов фестивал в гр. Перник за латиноамерикански и стандартни танци. Стискаме палци на Елена Начева и София Василева и каним всички в съботния ден да ги подкрепят и да се насладят на красотата на танца в близкия град. Тук можете да видите повече информация за Танцов фестивал Кракра

 

С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих