Училищен бюлетин №25

Училищен бюлетин №25

 

Уважаеми родители,

Ето актуална училищна информация за:

  • Седмична програма втори срок

Седмичното разписание за втория учебен срок е изпратено по класове на електорнните пощи на родителите. В понеделник програмата ще бъде видима и в Школо, с изключение на програмата на 11 и 12 кл., която ще бъде актуализирана в електронния дневник по-късно поради технически проблеми, свързани с доставчика на електронната услуга.

Информация за индивидуалните учебни разписания ще изпратим в почивните дни.

От 6.02., понеделник, първият учебен час ще започва в 8.50 ч. за гимназиалния етап /8-12 кл./. Промяната се въвежда по инициатива на Ученическия парламент и след проведено от тяхна страна проучване на нагласите сред учениците. Уважаваме желанието на учениците да се увеличи продължителността на голямото междучасие. В ден четвъртък, поради провеждане на общностната ни среща, началният час на учебните занятия се запазва както досега – от 9 ч.

  • Ученическо портфолио

ПГ – 2 кл.

Най-малките ни ученици, подкрепени от своите класни ръководители и учители, ще ни разкажат за постиженията си през изтеклия период от учебната година. Каним ви на 10.02. /петък/ от 14.30 ч. в училище, за да съпреживеем с тях тази форма на изява.

3 – 7 кл.

Учениците ще представят своето портфолио в три групи – 3 +4  кл., 5+6 кл. и 7 кл. в училище на 7.02. от 14.30 ч. В групите на класовете в деня на представянето ще публикуваме линк, през който можете да се включите и участвате в това важно за децата събитие.

8-12 кл.

На 7.02. в 9.45 ч. всички ученици трябва да бъдат в Културен център Г-8, където ще представят своето портфолио. След края на тази част ще гледаме филма „Нотр Дам гори“ на именития френски режисьор Жан-Жак Ано, пресъздаващ изключителните събития, свързани със спасяването на културния паметник. Училището финансира прожекцията.

В групите на класовете в деня на представянето ще публикуваме линк, през който можете да се включите и участвате в това важно за учениците събитие.

 

  • Учене извън класната стая

Първите планирани разнообразни и интересни места и теми, които ще бъдат част от програмата за Учене извън класната стая. Вижте какви:

10 февруари, 3 – 5 кл. Детска архитектурна работилница гостува в Училище „Рьорих“ с темата „Зима в планината: как се създават триизмерни повърхнини“;

14 – 17 февруари, за всички ученици Зимен ученически лагер, Мальовица

Допълнително ще ви информираме за детайли, свързани с учебната програма и организацията на пътуване.

Целият календар за месец февруари можете да видите на линка: https://docs.google.com/document/d/1KeyHT25QUyNHfggGeYyXxoFtGZTIh8VSV4zWTGMEFBE/edit?usp=sharing

 

* * *

На 28 февруари за учениците от 7 до 12 кл. планираме посещение на театралната постановка „Бурята“ от У. Шекспир в Народен театър „Ив. Вазов“, цена на билета – 15 лв, срок за внасяне на сумата – 10 февруари, петък.

 

 

С пожелание за уютни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“