Училищен бюлетин №26

Училищен бюлетин №26


Уважаеми родители,

Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

🌿Повод за гордост! Гордеем се със София Василева 8 кл., която днес взе участие в танцовия фестивал със състезателен характер “Кракра”, гр. Перник, възрастова категория деца над 13 г. Софи се представи с танците ча-ча-ча и английски валс и се класира на седмо място сред 1000 участника в различни категории! Поздравления за нея и мис Пепи – учителят ни по танци!
Танцов фестивал Кракра


🌿Кампания Нов прием. Част от кампанията са поредицата уебинари, с участието на знакови учители от ЧСУ “Рьорих”, които ще опишат уникалните предимства на образователната среда на нашето училище, успехите и иновациите ни. Всеки от уебинарите ще бъде последван от специално организиран ден за нови ученици. Първият уебинар “Успехът започва от училище” предстои на 30.03., събота, от 16.30 ч. Следете публикациите във фейсбук и можете да допринесете за растежа на нашата общност, като споделите събитието с други родители, свои приятели и контакти. Предварително ви благодарим!
Уебинарът е с безплатен достъп за всеки родител или ученик, който има интерес към училището.

Регистрация тук: https://bit.ly/webinar-roerich-30-march-priem


Обзор на изтеклата седмицата

 

  • “Европейско кенгуру” – Националното математическо състезание се проведе на
    21.03., четвъртък. Участие взеха отличните ни математици от 1 до 5 клас в дневна и самостоятелна форма на обучение. Надяваме се на добри резултати от областната комисия за проверка и оценка на писмените работи в срок до 09.04.2024 г. 
  • УИКС

🌿19.03., вторник 9-12 клас, НПМ – тема “Природозащита”
На 19.03. се срещнахме с Виолета Желязкова, докторант в НПМ, която както винаги успя да ни предаде огромната си любов към природата, нейното изследване и опазване. Темата е част от образователното съдържание по биология, география и химия, както и неотменим компонент от гражданската култура на модерния човек.

🌿22.03., петък, ПК-7 клас,
Беседата, посветена на спазване на правилата за движение, се проведе на двора на училището, като представителите на “Пътна полиция” запознаха децата с правилата за движение по пътищата малко преди да се отправим за последващите занимания в планината. Както всеки петък съчетахме ученето с играта, като този път планинският ни преход бе от Дендрариума до Игликина поляна.
Беседа “Безопасност на пътя”Предстоящо от училищния календар

 

  • УИКС

🌿28 март, четвъртък, Шри Ланка 8-12 кл.
За това какво е да си доброволец в далечна страна ще ни разкаже Ива Попова, председател на Фондация Цейлон Проджект Интернешънъл: https://ceylonproject.net/
Предстои фотографска изложба на фондацията, повече информация тук: Изложба ФЦПП


🌿29 март, петък ПК-7 кл.

Детски център “Слънчогледи” ще ни приюти в приятната си атмосфера за провеждането на занятия по БЕЛ, математика, английски език, ТиП и рисуване. Ще има още игри и разходка в близката гора.


Напомняме за:

🌿Електронната ни комуникация е вече прехвърлена през новия служебен имейл адрес на училището, интегриран с уеб страницата ни – contact@roerich-school.org, като за определено време все още ще следим и предишната електронна поща.

🌿Пролетна ваканция: 30.3.24 (за 12-ти клас: от 5.4.24) – 7.4.24
Заслужена почивка за учениците от ПК до 11 клас, която се надяваме да посветят на любимите си занимания, да прочетат някоя хубава книга, а защо не и да преговорят някой и друг урок. 🙂

🌿ДЗИ 12 клас – Английски език и БЕЛ
В периода преди ваканцията от 01.04. до 04.04. зрелостниците ще направят традиционната подготовка за ДЗИ в пълен формат.
01.04. и 02.04. – Английски език
03.04. и 04.04. – БЕЛ
Вярваме в ценността на този модел учениците да могат да тренират себе си в реално време и пълен обем на тестовите задачи от изпитния формат.

С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих