Училищен бюлетин №27

Училищен бюлетин №27

Уважаеми родители,

С огромно удоволствие ви съобщаваме, че в предстоящата седмица поставяме официален старт на честването на 25-годишния юбилей на нашето училище. В продължение на цялата 2023 година в различни събития, проекти и презентации, ще отбележим постиженията на четвъртвековната си история като образователна институция и общност.

Предстоящото първо събитие ще се проведе в Литературен клуб „Перото“ на 22 февруари 2023 г. (сряда) от 18 ч. Негов фокус са официалната премиера на документалния ни филм “Иновации в действие” и представяне на училищно юбилейно портфолио “История на успеха”.

Всички наши ученици и техните семейства са добре дошли на събитието. Ще се радваме, ако споделите информацията с ваши близки и хора, които се вълнуват от темата образование и мисията ни като иновативно училище. За целта можете да използвате покана и анонс, които изпращаме в групите по класове.

***

В знак на съпричастност, подкрепа и солидарност с пострадалите при разрушителното земетресение в Турция и Сирия на 16 февруари в Сирийското посолство бяха доставени събраните от ЧСУ “Рьорих” помощи.

Изказваме огромната си благодарност на всички, които откликнаха на нашия призив за помощ към засегнатите хора.

Линк към публикацията на фейсбук страницата на училището: https://www.facebook.com/photo/?fbid=667143148748023&set=pcb.667143205414684

***

Тази седмица в училище успешно приключи зимната сесия на всички наши ученици в самостоятелна форма на обучение. Училище “Рьорих” се гордее с изключителния продукт, който разработи и предлага на голям брой български семейства в София и страната, като зачита тяхното конституционно право да изберат формата и начина на обучение на своите деца.

***

Нашата лагерна група вече пътува обратно от Мальовица към София с приповдигнат дух, много нови преживявания, приятен слънчев загар и лека умора.:) Лагерът завърши успешно при отлична организация, интригуващи възможности за учене, приказно време, неземни гледки и прекрасен екип. Осъществен бе и вторият за тази учебна година модул от иновативната ни програма „Петте елемента“, посветен на гражданските и личностните компетенции на учениците от гимназиална степен – “Финансова грамотност за тийнейджъри”.

Можете да проследите публикациите за лагера на нашата фейсбук страница: https://www.facebook.com/watch/?v=911488646835892

С пожелание за спокойни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“