Училищен бюлетин №29

Училищен бюлетин №29


Уважаеми родители,


Моля, запознайте се информацията от настоящия бюлетин.


Обзор на изтеклата седмицата


🌿Патронен празник на ЧСУ “Рьорих”, 15 април


🌿Конференция ЕКНАЙС, 18-19 април


🌿
Международен пролетен ученически дискусионен форум, 18-19 април


🌿Стю и Кандис Семигран – обучителна сесия 8-12 клас

        🌿Музей за история на радиото, 8 кл., 16 април


Предстоящо от училищния календар


🌿Годишни тестове 12 клас
Наближава краят на учебната година за дванадесетокласниците и в седмицата 22-26 април ще се проведат финалните им тестове по учебни предмети.

🌿Кампания “Нов прием”

Вторият по ред Уебинар “Успехът започва от училище” ще се проведе на 27 април, събота, от 16.30 ч. Можете да подкрепите екипа, като се регистрирате и споделите информацията със свои приятели, близки и съмишленици: Регистрация

🌿Световен ден на книгата, 22-23 април
Тази година в два поредни дни ще отбележим Световния ден на книгата.
На 22 април, в понеделник сутринта в първите два часа, по традиция момичетата ще подарят на момчетата книга и шоколад, а момчетата на момичетата – книга и роза.
На 23 април учениците от начален курс ще посетят библиотеката към читалище “Св. св. Кирил и Методий 1921 г.” заедно със своите учители.

🌿НП “Иновации в действие”, 24-26 април – двустранно сътрудничество между иновативните училища за обмен на иновационни практики. В периода 24-26 април гости на “ЧСУ Рьорих” ще бъдат учители и ученици от гр. Стара Загора – СУ “Васил Левски” и гр. Елхово – ПГ “Свети Климент Охридски”. От наша страна ще върнем визитата през месец май – 08-10.05., в Стара Загора, където група от 8 гимназисти и учители ще гостува на СУ “Васил Левски”.


🌿Концерт Вокално студио, 24 април, сряда, 18.30 ч.

Пролетният концерт на Вокално студио “Рьорих” и приятели ще бъде на 24.04., сряда от 18.30 ч. в клуб Сингълс. Тема на концерта е Класиката е винаги на мода. Участват Вокално студио “Рьорих” –  Мая 5 кл., осмокласничките Боряна, Елена, Софи и Стела, Кали 9 кл., група Arete.  Участниците е необходимо да бъдат в 16.30 ч. в клуба за репетиция. В програмата са включени и ученици от ПК-5 кл. с два съвременни аранжимента на фолклорни песни.

🌿Балетен спектакъл “Великият Гетсби”, 25 април, четвъртък, 19 ч., Софийска опера и балет, 8-12 кл.

На 25.04. (четвъртък), от 19 ч. предстои премиерния балетен спектакъл „Великият Гетсби“. Посещението ще бъде обвързано с проектни задачи по литература, английски език, музика за гимназистите.
Събиране в 17.15 ч. пред главния вход на Операта за предварителния тур зад кулисите на Операта. Мис Елица ще раздаде билетите в началото на седмицата.
Придружаващи учители – мис Елица, мис Вяра и мис Нина.

🌿Софийски зоопарк ПК-4 кл., 26 април, петък

В петъчния следобед учениците от начален курс ще посетят зоопарка. Който разполага с книжка за Стоте национални туристически обекта на БТС може да я сложи в раничката си, за да получи печат от обекта, ако все още няма. 🙂


С пожелание за приятна почивка,

Екипът на Училище “Рьорих