Училищен бюлетин №31

 

Училищен бюлетин №31

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

 • Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“

В състезанието се включиха Дара Цонева от 1 кл., Теодор Янков от 2 кл., Мира Косева, Ема Недялкова, Йоана Георгиева, Макс Митев и Никола Александров от 4 кл., Владимир Минчев от 5 кл. и Виктор Александров от 7 кл. Поздравяваме ги за смелостта и мотивацията и очакваме с нетърпение техните резултати!

 • Учене извън класната стая

8 -11 кл. – 16 март, Национална художествена галерия

Учениците от гимназиален етап имаха възможността да се докоснат до личността и творчеството на българския художник-модернист Жорж Папазов. Специално за нашето посещение експозиционният дизайнер на изложбата Кирил Асс дойде и разказа за  процеса, свързан със структурата на изложбата и творческата идея, която я обединява. Всички гимназисти получиха бланка, подготвена от училище, в която да опишат своите впечатления и преживяване преди тръгване от галерията.

8-12 кл. – 23 март, Нов български университет

На 23 март предстои ежегодното издание на Пролетен ученически дискусионен форум 2023. И тази година Форумът ще се реализира в академична среда – в сградата на Нов български университет, благодарение на меморандум за сътрудничество между Българската асоциация на частните училища /БАЧУ/ и НБУ. Пролетният ученически дискусионен форум се провежда от 2009 г. и е инцииран от Частно средно училище „Рьорих“ и включен в календара на БАЧУ. Участват гимназисти от училища в София и страната, разпределени в 16 отбора.

След оценка на нивото на английски език, трима от учениците участници, заедно с две резерви, ще формират отбора на България, който ще представи нашата страна на Международния форум по дебатиране (https://ecnais.org/debate/) от 19 до 21 април в Португалия, организиран от ECNAIS (European Council of National Associations of Independent Schools).

Нашето училище ще участва с три отбора:

 • І отбор – Иванела, Марина и Цветозар – 9 кл.;
 • ІІ отбор – Калина от 8 кл., Сергей от 10 кл., Борис от 11 кл.;
 • ІІІ отбор – Атанас, Елена Василева и Елена Проданова – 10 кл.

Освен изброените ученици, всички гимназисти ще имат различни роли в организацията и провеждането на Дискусионния форум и ще бъдат в НБУ. В училище в този ден няма учебни занятия за учениците от 8 до 12 кл. вкл.

Всички ученици от 8 до 12 кл. на 23 март /четвъртък/ трябва да бъдат в 8.15 ч. пред НБУ. Събитието ще продължи до 16.30 ч.

ПГ – 5 кл. – 23 март, Музикален театър

Най-малките ни ученици ще се потопят в интригуващия тайнствен свят зад сцената на Музикалния театър и ще имат възможност да разберат как се създава една музикална постановка, а след това ще наблюдават като зрители операта за деца „Законът на джунглата“.

Цена на билета 10 лв, срок за внасяне на сумата в офиса – вторник 21 март.

 • Ден посветен на метода на класическата сугестопедия в Училище „Рьорих“

Денят 27 март /понеделник/ ще посветим на успешното прилагане на метода на Класическата сугестопедия в Училище „Рьорих“ вече близо 6 учебни години. Ето какви събития ще включва той:

 • 9 – 13.30 ч. открити уроци по:
 • АЕ в 7 кл.;
 • Музика в ПГ, 1 и 2 клас;
 • БЕЛ в 4 кл;

 

 • 30 ч. – Празник на буквите

 

 • 30 ч. прожекция на филма „Нещо необикновено се случва“ и дискусия с гости – учители, сугестопедагози, родители.

Ще очакваме да бъдете наши гости и да подкрепите събитието с неговото разпространение.

 

С пожелание за спокойни и слънчеви почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“