Училищен бюлетин №33

Училищен бюлетин №33


Уважаеми родители,

Поздравяваме ви с наближаващия празник на Славянската писменост и култура, 24 май.
Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

🌿Повод за гордост

Гордеем се с участието на Мая Симеонова 5 кл. във фестивала “Нашите корени” и с всички участници в Пролетния танцов бал на 17 май. Благодарим и на всеотдайната публика. Преживяването беше повече от прекрасно, можете да си го припомните тук: Пролетен танцов бал


Обзор на изтеклата седмицата


🌿ДЗИ 12 кл., 17 май – БЕЛ, 20 май – Английски език
Вярваме в успеха на зрелостниците ни и на двата изпита, очакваме резултатите с нетърпение!
🌿Срочни тестове 1-3 клас
🌿 УИКС-“Народите на Сахара – берберите” 9, 11 и 12 кл., 13 май
🌿Пролетен танцов бал, 17 май

🌿Фолклорен фестивал „Нашите корени“, 18 май

Предстоящо от училищния календар


🌿Пробен ден за нови ученици – 21 май, вторник
Със специална програма и участие в учебни занятия днес към нашите ученици се включиха на пробен ден деца от ПК, 2, 3, 4, 5, 8 и 10 клас. Благодарни сме за отзивчивостта на нашите ученици и уменията, които демонстрираха, както в учебната работа, така и в комуникацията със своите връстници.

🌿Продукция на инструменталистите в училище – 22 май, сряда, от 14.30 ч.
Заповядайте да се насладите на изпълненията на учениците от класовете по пиано и китара под ръководството на мис Злати и мис Ангелина. Събитието ще се състои на 22 май от 14.30 ч. в мултифункционалната зала на последния етаж в училище. Очакваме ви!
✨ Продукция по 🎹 пиано и… – Частно средно училище “Рьорих”

🌿 График срочни тестове_Май-Юни’24
Приключиха годишните тестове на учениците от ПК-3 кл. Всички ученици са се справили успешно. Следете обратната връзка на учителите в Школо и очаквайте комплекта с тестовете на учениците, които класните ръководители ще подготвят.
Графикът на тестовете за останалите класове е споделен през линка по-горе.

🌿Абитуриентски бал,23- 24 май,
На 23 май тържествено изпращаме абитуриентите от випуск 2024 от 17 ч. в двора на училището. Поканена е цялата училищна общност.
Уникалните ни зрелостници ще отбележат подобаващо своето завършване на една от утвърдените ни локации за УИКС – хижа Балканити, на 24 май. Ценим и подкрепяме нетрадиционния им поглед към абитуриентския бал и се радваме, че ще празнуваме сред природата.

🌿24 май, петък – Ден на славянската писменост и култура, официален празник

🌿27 и 28 май, – НВО БЕЛ и Математика 4 клас
Националното външно оценяване се провежда на 27 и 28 май в рамките на редовните учебни занятия.  Началото е в 10 ч. с продължителност 60 мин. Резултатите се обявяват в РУО след 7 юни.
До този момент класът е направил шест пробни теста по БЕЛ и 4 пробни теста по математика.

Успех на учениците в тези първи за тях изпити на национално ниво!

🌿27 май – Заключителна родителска среща на 2 клас – 14.30 и  1 кл от 15.30 ч., Ще се срещнем в училище с родителите на учениците от 1 и 2 кл., за да направим кратък анализ на изтеклата година и да коментираме целите и задачите за следващата учебна година.

🌿28 май – УИКС 8 кл, III-то Българско царство, историческа обиколка

🌿29 май, сряда, 14.30-16.00 ч. – Генерална театрална репетиция за ПК-8 кл. Репетицията ще се проведе следобяд в мултифункционалната зала на последния етаж в училище. В този ден най-малките ни ученици имат последни учебни занятия за  учебната година. Класните ръководители ще им съдействат, за да подредят и върнат у дома всички вещи и учебни помагала от личните си шкафчета. Финалът на учебната година ще е на следващия ден, 30 май от 15 ч. до 19.30 ч. по време на театралната постановка.

🌿29 май, сряда, Проект „Моят път в подготовката за трудова реализация: младежи с РАС и СОП
Имаме удоволствието да ви поканим на информационно събитие на 29 май от 17:00 ч.

в Литературен клуб „Перото“, представящо Проект „Моят път в подготовката за трудова реализация: младежи с РАС и СОП подобряват стартовата си позиция в професионалния живот.“

Инициатори на проекта за професионално ориентиране и развитие, насочен към младежи с РАС и специални образователни потребности  са Фондация „Новите деца“, гр. Варна и Фондация „За чудо и приказ“, гр. София. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Aкцион Менш и Фондация Либенау. Партньори в реализацията на проекта са Иновативно ЧСУ „Рьорих“, гр. София и „За теб, дете“, гр. Варна. Програмата цели да предостави на участниците възможности за придобиване на практически умения и професионална ориентация в различни области.

В рамките на 18 месеца 18 младежи в София и Варна ще се включат в образователна програма за професионална подготовка, която ще им помогне да се запознаят с различни сфери на работа, да придобият базови професионални умения и да се подготвят за кандидатстване за работа и интервюта. Чрез диагностичен кариерен тест и консултация, младежите ще открият свои силни страни и ще определят най-подходящите за тях професии или области на работа. В допълнение, практически работилници в различни сфери на професиите и занаятите ще им предоставят реална възможност да развият конкретни умения и компетенции.

 По време на събитието ще ви представим концепцията, дейностите и етапите на проекта и уникалния модел на иновативно Частно средно училище „Рьорих“ за работа с деца със специални образователни потребности

Ще бъдем благодарни ако поканите свои близки, съмишленици и колеги, както и представители на бизнеса, които биха проявили интерес към професионалното менторство.

🌿30 май, четвъртък, 18.00 ч. – Театрална постановка и връчване на удостоверения за завършен клас на учениците от подготвителен, 1, 2 и 3 кл., Нов театър НДК
Участват учениците от ПК-8 кл. Репетицията започва точно в 15 ч. в Нов театър НДК.  Нека всяко дете си носи вода и лека подкрепяща закуска.

Учениците от ПК-3 клас ще получат своите удостоверения за завършен клас след края на спектакъла. Очакваме всички участници в 15 ч. за репетиция на сцената на театъра.
Публиката е добре дошла 15 минути преди обявения начален час – 18.00 ч.

🌿31 май, петък, – Морски учебен лагер31.05.-04.06.
Предстои да изпратим отделна поща с повече информация за дейностите и занятията по време на лагера. Моля, който не е попълнил Декларация за съгласие морски лагер, да последва линка и да я върне до 23 май в офиса на училището.


С пожелание за приятна вечер,

Екипът на Училище “Рьорих