Училищен бюлетин №34

Училищен бюлетин №34


Уважаеми родители,

Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.

Обзор на изтеклата седмицата

🌿Пробен ден за нови ученици – 21 май, вторник – в този ден посрещнахме деца от деца от ПК, 2, 3, 4, 5, 8 и 10 клас. С радост отбелязваме, че класовете ни растат.
🌿Продукция на инструменталистите в училище – 22 май, сряда, от 14.30 ч.
Можете да видите повече тук: Продукция на инструменталистите на ЧСУ “Рьорих”

🌿 Абитуриентски бал, 23- 24 май,
Можете да видите повече тук: Абитуриентски бал


Предстоящо от училищния календар


🌿27 и 28 май – НВО БЕЛ и Математика 4 клас
Националното външно оценяване се провежда на 27 и 28 май в рамките на редовните учебни занятия.  Началото е в 10 ч. с продължителност 60 мин. Резултатите се обявяват от РУО след 7 юни. До този момент класът е направил шест пробни теста по БЕЛ и 4 пробни теста по математика.
Успех на учениците в тези първи за тях изпити на национално ниво.

🌿27 май – Заключителна родителска среща на 2 клас – 14.30 и  1 кл от 15.30 ч., за да направим кратък анализ на изтеклата година и да коментираме целите и задачите за следващата учебна година.

🌿27 май – Приятелска волейболна среща между отборите на ЧСУ “Рьорих” и
УСШ (Ученическа спортна школа)
В зала Триадица ще се състои приятелски волейболен двубой по НП”Заедно в изкуствата и спорта” между нашия отбор и този на УСШ. Мис Ева Р. е уверена в подготовката на нашите спортисти от 10, 11 и 12 кл. Успех!

🌿29 май, сряда, 14.30-16.00 ч. – Генерална театрална репетиция за ПК-8 кл. Репетицията ще се проведе следобяд в мултифункционалната зала на последния етаж в училище. В този ден най-малките ни ученици имат последни учебни занятия за  учебната година. Класните ръководители ще им съдействат, за да подредят и върнат у дома всички вещи и учебни помагала от личните си шкафчета. Финалните им учебни занятия ще са на следващия ден, 30 май от 15 ч. в Нов театър НДК
Учебниците от ПК-3 клас не остават в училище, а се взимат от учениците у дома, моля, предвидете допълнителен обем (раница, торба).

🌿29 май, сряда, Проект „Моят път в подготовката за трудова реализация: младежи с РАС и СОП
Имаме удоволствието да ви поканим на информационно събитие на 29 май от 17:00 ч.

в Литературен клуб „Перото“, представящо Проект „Моят път в подготовката за трудова реализация: младежи с РАС и СОП подобряват стартовата си позиция в професионалния живот.“

Инициатори на проекта за професионално ориентиране и развитие, насочен към младежи с РАС и специални образователни потребности  са Фондация „Новите деца“, гр. Варна и Фондация „За чудо и приказ“, гр. София. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Aкцион Менш и Фондация Либенау. Партньори в реализацията на проекта са Иновативно ЧСУ „Рьорих“, гр. София и „За теб, дете“, гр. Варна. Програмата цели да предостави на участниците възможности за придобиване на практически умения и професионална ориентация в различни области.

Ще бъдем благодарни, ако поканите свои близки, съмишленици и колеги, както и представители на бизнеса, които биха проявили интерес към професионалното менторство.

В линка по-долу ще откриете регистрационен формуляр за участие в информационната среща “Моят път в подготовката за трудова реализация. Младежи с РАС и СОП подобряват стартовата си позиция в професионалния живот”: https://forms.gle/UBMGN1J1SH9tEx4x7


🌿30 май, четвъртък, 18.00 ч. – Театрална постановка и връчване на удостоверения за завършен клас на учениците от подготвителен, 1, 2 и 3 кл., Нов театър НДК
Очакваме всички участници от ПК-8 кл. в 15 ч. за репетиция на сцената на театъра.
В 14.15 ч. учениците от 4 до 8 кл. тръгват с училищния транспорт до театъра. Молим родителите на децата от ПК-3 клас да ги заведат самостоятелно.
Нека всяко дете си носи вода и лека подкрепяща закуска.
Необходимо е облеклото да бъде в пастелни цветове – кафяво, зелено, бежово, охра и да включва широки панталони, поли, блузи, тениски, суичъри.

Учениците от ПК-3 клас ще получат своите удостоверения за завършен клас след края на спектакъла. Публиката е добре дошла 15 минути преди обявения начален час – 18.00 ч.

🌿31 май, петък, – Морски учебен лагер31.05.-04.06.

Събиране на 31.05., петък, в 8.10 ч. на пространството при спирка ул. “Лешникова гора”. Тръгване в 8.30 ч.
В програмата на лагера са включени компоненти от учебното съдържание, богата двигателна програма и развитие на екипната работа.

Връщане на 04.06., към 17.30 ч. на същото място.

Линк:  Какво не бива да забравям за летния лагер

Учениците по програма СОП ще имат занятия в училище по време на лагера.

🌿3 и 4 юни – онлайн занятия по БЕЛ и математика за 7 кл.
За учениците от 7 клас са предвидени онлайн занятия по БЕЛ и математика на 3 и 4 юни, предвид скорошните изпити по НВО.

С пожелание за хубав ден,

Екипът на Училище “Рьорих