Училищен бюлетин №33

Училищен бюлетин №33

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

  • Учебни постижения

Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“

Поздравяваме Дара Цонева от 1 кл., която постигна много висок за своята възрастова група резултат – 64 т. от максимален брой 100. Резултатите на останалите участници са в диапaзона от 23 до 50 т. Тези резултати поставят нова цел в учебната работа по математика, свързана с акцент върху развитие на логическото мислене чрез решаване на логически задачи. Надяваме се, че родителите подкрепят такъв акцент, а учениците ще откликнат с повече взискателност и труд.

Международен ученически дебат в Лисабон

Атанас Маринов от 10 кл. ще бъде част от отбора, който ще представи България на Международния ученически дебат в Лисабон, Португалия, през месец април. Наско защити необходимото ниво по АЕ сред номинираните 12 ученици от Пролетния дискусионен форум. Браво!

 

  • Учене извън класната стая

7 – 12 клас

На  02.04. /неделя/ от 16 ч. часовете в УИКС за 7-12кл. ще се пренесат в Софийската опера и балет, където ще имаме възможност да се насладим на музиката на един от най-великите композитори – Джакомо Пучини – в невероятно красивата и приказна история за принцеса Турандот. Преди събитието в 15 ч., ученици и приятели ще имат възможност за специална среща с представители на трупата и оркестъра. За целта тези ученици, които желаят да участват в срещата трябва да са в 14:50 ч. пред Операта, където ще ги очаква мис Елица Парикян, а останалите ученици трябва да бъдат там в 15:45 ч., за да получат своите билети от нея.

ПГ – 5 кл.

На 07.04. /петък/ учебните часове ще се проведат в околностите на хижа „БалканиТи“.

 

  • Училищен проект за интердисциплинарно учене „Междупредметие“

Както вече ви информирахме в Училищен бюлетин №32, през тази седмица в ден сряда – 29 март, се проведе първото занятие с учениците от 8 до 12 кл. по един абсолютно нов за България учебен предмет – Междупредметие. Повече от работната атмосфера в снимки и детайли около него можете да видите на нашата фейсбук страница като последвате линка: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063570326897

  • Партньорство с италианско училище

През тази седмица бе осъществена първата – на живо – работна среща в училище между представители на нашия екип и представители на италианското училище “G. Carducci“от гр. San Cataldo, Сицилия. Партньорството се осъществява по програма Еразъм +. Деца на възраст между 13 и 14 години ще бъдат наши гости в периода 28 април – 5 май. Благодарим на семействата, които проявиха готовност  да организират кратко преживяване в семейна среда на едно или две италиански деца в посочения  период. Споделяме отново линк към формуляра, чрез който можете да заявите своята готовност: https://forms.gle/4Bewt28m8y2Y1gpeA

  • Учебен ден – 3 април, понеделник

Уточняваме, че денят след парламентарните избори – 3 април, понеделник, ще бъде учебен за нашето училище.

 

С пожелание за слънчеви пролетни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“