Училищен бюлетин №35


Училищен бюлетин №35


Уважаеми родители,

Моля, запознайте се с информацията от настоящия бюлетин.


🌿Повод за гордост
Гордеем се с отличните резултати на ДЗИ – 12 клас и НВО – 4 клас. Учениците ни са на призовите места в страната – достойно възнаграждение за техните познания, усилия и постоянство, както и за труда на целия ни екип, и най-вече на учителите по БЕЛ, математика и английски език. Радост и гордост за цялата общност!
Повече можете да видите тук: Успех ДЗИ 12 клас и тук: Успех НВО 4 клас


Обзор на изтеклите събития и дейности в периода 27 май – 7 юни можете да прочетете чрез линка: Обзор на периода 27 май-7 юни


Предстоящо от училищния календар

🌿10 и 12 юни – НВО БЕЛ и Математика 10 клас

Началото на учебния ден е както обичайно в 8.30 ч.

Националното външно оценяване се провежда на 10 и 12 юни в рамките на редовните учебни занятия.  Началото на изпита по БЕЛ на 10 юни е от 11 ч. и математика на 12 юни от 8 ч. И двата изпита са с продължителност 90 мин. Резултатите се обявяват от РУО до 28 юни. До този момент класът е направил пет пробни теста по БЕЛ и  четири пробни теста по математика.
Стискаме палци на десетокласниците и вярваме в доброто им представяне!

🌿10 юни – Втора контролна среща по волейбол с УСШ.
На 10 юни, понеделник, предстои втората планирана контролна среща на отбора ни по волейбол, участващ в НП”Заедно в изкуствата и спорта”. Това е част от годишната подготовка преди официалното състезание. Приятелската среща ще се проведе в спортна зала Триадица от 14 ч. с партньорите ни от УСШ (Ученическа спортна школа). Ще обменим опит и ще премерим сили. Финалният, решаващ двубой е на 17 юни.

 

🌿12-14 юни – интензивни часове по БЕЛ и математика за учениците от 7 кл.
Юни е изключително важен месец и за седмокласниците. Към подготовката им за изпитите от националното външно оценяване добавяме още интензивни часове по БЕЛ и математика с цел отличното им представяне и вярваме в техния успех.
Линк: Програма 7 кл. 12-14.06.


🌿13-24 юни – Годишни тестове за учениците от 7-11 кл.
Предстоят финалните тестове за учебната година на учениците от 7-11 кл. Можете да следите графика чрез линка: График срочни тестове_Май-Юни’24_7- 11 клас

🌿14 юни – Ученическо портфолио 4-6 клас
В последния учебен ден учениците от 4-6 клас ще представят своите портфолиа с ценна информация за техните лични и учебни успехи. В часовете по театър те ще имат безценната възможност да се упражняват в презентиране.

🌿14 юниРодителска среща за 6 кл., 17 ч.
Ще се срещнем в училище с родителите на учениците от 6 кл., за да направим кратък анализ на изтеклата година и да коментираме целите и задачите за следващата учебна година.

🌿15 юни – Музикален салон и официално завършване на 4-6 кл., Съюз на архитектите в България

Поздравяваме учениците от 4-6 кл. със завършването на учебната година с изпълненията на най-големия творчески форум на ЧСУ “Рьорих” – Музикален салон Рьорих! Желаем щастливо лято на децата и ги чакаме наесен!

И тази учебна година Музикален салон Рьорих ще представи на своята любима и вярна публика най-хубавите си музикални изпълнения! Пъстра палитра, демонстрираща активната вокална работа, работата по пиано и китара на нашите ученици и техните педагози през цялата учебна година.
Събитието ще бъде на 15 юни 2024 г., събота, 16 ч. Зала Съюз на архитектите в България. След концерта ще бъдат връчени удостоверенията за края на учебната година на учениците от 4, 5 и 6 кл.

Репетицията е от 14.30 ч. за вокалистите и от 15.15 ч. за изпълнителите на пиано и китара.

🌿16 юни – първа Алумни среща, 19:30 ч., Университетска Ботаническа градина, гр. София, ул. Московска 49.
С нетърпение очакваме срещата със завършилите през годините ученици от ЧСУ “Рьорих”.
Време е да свържем различни поколения възпитаници на училището, да възстановим и подкрепим контактите в нашата уникална общност.
Повече можете да видите на фейсбук страницата ни: Алумни среща

🌿17 юни – Финален волейболен мач
На 17 юни, понеделник, ще се проведе финалният волейболен мач по НП “Заедно в изкуствата и спорта” на нашия отбор с този на УСШ (Учебна спортна школа). Заповядайте от 14 ч. в зала Триадица да подкрепим нашите представители – Алекс, Дарин и Цветозар от 10 клас, Андрей, Атанас, Ива и Сергей от 11 клас и Борис, вече зрелостник.

🌿19 и 21 юни – НВО БЕЛ и Математика 7 клас
Двете важни дати за 7-класниците за Националното външно оценяване са 19 юни НВО БЕЛ и 21 юни НВО математика. Начало на изпитите – 9 ч. с продължителност 165 мин. Обявяване на резултатите до 2 юли.

Дните са неучебни за останалите класове.

🌿22 юни – Трето издание на уебинара “Успехът започва от училище”.
Третият по ред Уебинар “Успехът започва от училище” ще се проведе на 22 юни, събота, от 16.30 ч. Можете да подкрепите екипа, като споделите информацията със свои приятели, близки и съмишленици
Събитието ще бъде последвано от пробен ден за нови ученици в гимназиален курс.

🌿25-26 юни – Ученически портфолиа 7-11 кл.
Традиционното ученическо портфолио за гимназистите ще се проведе на 25 и 26 юни пред общността. С интерес ще очакваме да ни представят тяхното отношение и равносметка за изтеклата учебна година.

🌿27-28 юни – Официално завършване 10 кл. – екскурзия до с. Лещен
Повече информация ще получите в следващите издания на училищния бюлетин.

🌿28 юни – Официално завършване 7, 8, 9 и 11 кл.
Повече информация ще получите в следващите издания на училищния бюлетин.

🌿Молим да имате предвид, че ценовите оферти за транспорт и храна за следващата учебна година ще обявим до 30 юни.


С пожелание за хубав ден,

Екипът на Училище “Рьорих