Училищен бюлетин №39

Училищен бюлетин №39

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

 • Учебен процес

 

 • Финални тестове ПГ – 6 кл.

От следващата седмица – 15 май, започват срочните тестове на учениците от подготвителен до 6 кл. вкл. График по предмети можете да видите тук:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YN_hWKgfIkeVKQh58tx9jNOkxFjgs_PLGsOQSPJF2Uk/edit?usp=sharing

 

 • Стратегическа подготовка за НВО

В подготовката за НВО в 4, 7 и 10 кл. освен провеждане и анализ на пробни тестове, включваме индивидуални консултации с ученици по БЕЛ и математика. Към провеждащите се вече такива, педагогическият екип, след детайлно обсъждане на резултатите и обучителната специфика, взе решение за допълнителна индивидуална работа и подкрепа на още ученици. Ще информираме конкретните семейства за графика и насоките на работа.

 • Втора ученическа научна конференция

След изключително успешното представяне на гимназистите ни в Първата ученическа научна конференция, която организирахме, подготвяме нейното второ издание през месец юни. Основни акценти в програмата на конференцията ще бъдат:

 • Историческа реконструкция на събития от Средновековната българска история;
 • Проект, свързан с Национален природен парк „Витоша“;
 • Изследователски ученически разработки по теми, свързани с учебното съдържание по философия, литература и изкуства.

 

 • Училищен календар

 

 • Пролетен танцов бал

Благодарим на прекрасните малки танцьори и на техния учител – мис Пепи Владимирова, за увереността, настроението и красотата, които излъчваха и демонстрираха със своите изпълнения. Благодарим и на всички родители, които присъстваха – надяваме се, че преживяването е било вдъхновящо и за тях.
През линка по-долу можете да видите кратък видеоматериал за събитието, за което
благодарим на семейството на мис Пепи Владимирова:
Пролетен танцов бал

За още снимки и видеа следете училищната фейсбук страница за документални кадри от Бала J https://www.facebook.com/profile.php?id=100063570326897

 

 • Фолклорен фестивал “Нашите корени“

Днес момичетата от 3, 4 и 7 клас участваха във Фолклорния фестивал „Нашите корени“ с две вокални изпълнения на народни песни, подготвени в часовете по музика от мис Златина Димитрова. Документални кадри от атмосферата на фестивала и нашето участие вижте тук: Нашите корени

 

 • Изпращане на Випуск 2023

16 май е последният учебен ден в училище на учениците от 12 кл. По традиция, цялата училищна общност и всеки клас по отделно подготвя специален поздрав за тях. Само дни след това – на 19 май, петък, им предстои първият Държавен зрелостен изпит, на който им пожелаваме да бъдат уверени в знанията, възможностите си и наученото тук, в училище, за да постигнат висок резултат.

 • Семинари Инсайт

До края на месец май на гости при нас ще бъдат представители на Семинари Инсайт България за деца и тийнеджъри. Семинарите целят да развият емоционалната интелигентност, устойчивостта, себепознанието и общуването. Повече информация можете да разгледате през линковете по-долу. Допълнително ще ви информираме за организирането на информационни срещи за двете възрастови групи.

https://insightseminars-bg.org/tijn-seminari/insajt-6-10/

https://insightseminars-bg.org/tijn-seminari/tijn-insajt-i/

 

 • 19 и 23 май със заповед на министъра на образованието и науката са неучебни дни за всички ученици поради провеждане на ДЗИ. На 30 май в нашето училище ще се проведе допълнителен ДЗИ. Ще ви информираме своевременно за организацията на този ден.

 

 

С пожелание за спокойни и слънчеви почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“