Училищен бюлетин №4

Училищен бюлетин №4

Уважаеми родители,

В първата учебна седмица сме, която започна с обсъждане на училищните регламенти и продължи с опознавателен лагер в красивата Стара планина, част от иновативния проект “Учене извън класната стая”. Може да се потопите в атмосферата и емоциите на нашата ФБ страница: https://bit.ly/3LzcI6G

 • В понеделник /25.09./ стартира училищният транспорт. Прилагаме линкове с двата маршрута: Маршрут 1 и Маршрут 2 . Предвид динамичната ремонтна обстановка в града, маршрутите ще бъдат пробягани и в утрешния ден, 24 септември. Моля, следете за актуализация през горните линкове.
 • В понеделник сутрин ще очакваме всички ученици в 8:30 в училище. Денят ще започне с общностна среща. След приключването ѝ, класовете ще продължат часовете си по редовната програма. Програмата по класовете може да видите по-долу. Вероятно ще се наложат актуализации и малки промени, докато се стабилизират всички графици. Информацията за тях ще се отразява директно в електронните линкове и ще бъдете уведомявани в групите по класове.

  Седмично разписание по класове:

  Предучилищен клас
  1 клас
  2 клас
  3 клас
  4 клас
  5 клас
  6 клас
  7 клас
  8 клас
  9 клас
  10 клас
  11 клас
  12 клас

От началото на тази учебна година, учебните занятия за всички възрасти ще стартират в 8.45 ч.

 • Електронният дневник Школо ще възобнови функционирането си от 26 септември, вторник. 
 • Ученето извън класната стая ще стартира от началото на м. октомври. 
 • Индивидуалните занятия по музикален инструмент ще  стартират от началото на м. октомври. 
 • На първата общностна среща за годината /понеделник, 25.09./ ще бъдат представени училищните избираеми предмети. Учениците от 3. до 5. клас трябва да заявят своя избор чрез формулярите на информационното табло в училище. Изборът им е между следните предложения: Вокално студио; Вълшебства от вълна; Кулинарна карта на света; Литературен клуб.
  За модул Плуване е необходимо родителите да заявят участието на своите деца през този линк в срок до 28 септември: Модул Плуване
 • Учениците от гимназиален етап могат да посещават училищните избираеми предмети и модул плуване срещу допълнително заплащане. Също така могат да се хранят в училище чрез предварителна заявка в срок до 28 септември: Обяд
 • На 25 септември стартират и входните нива по всички предмети.Те представляват моментна снимка на трайните знания на нашите ученици. Не е необходима предварителна подготовка. Техният замисъл е да осигурят информация на учителите по отделните предмети за нивото на знанията и нуждата от преговор като основа, на която да се стъпи. Графикът на тестовете ще следва седмичното разписание. 
 • През тази учебна година отново ще функционира Книгата на времето. В нея се записват сутрешните закъснения на всички ученици. Има добавена нова графа, която се отнася за училищната униформа и дрескод. Учениците, които идват без училищна униформа и не спазват дрескода, ще бъдат връщани да се преоблекат след второто им явяване с неподходящо облекло. Натрупаното време от закъснения ще се извинява чрез Труд в полза на обществото. С тази част от училищния живот е свързан чл. 55 от Правилник за устройството и дейността на ЧСУ “Рьорих”: Правилник за устройството и дейността на ЧСУ Рьорих 
 • В сряда /27.09./ ще отбележим Европейският ден на езиците. 
 • Спортен празник – и през тази учебна година училище “Рьорих” ще бъде част от кампанията на BG Be Active – Европейски ден на спорта в училище, която има за цел насърчаването на физическата активност на децата в училищна възраст. Спортният празник ще се проведе на 29.09. /петък/ на  поляната на Момина скала. Всички ученици трябва да бъдат в училище в 8:30 ч. В 10 ще тръгнем към Витоша с организиран училищен транспорт. След приключване на празника, ще автобусите ще ни върнат в училище. Училищният транспорт ще се движи по график.

 • На 01.10., неделя, имаме удоволствието да ви поканим на концерт на група Арет (Arete), Борис 12 кл. и Алекс 10 кл. Концертът ще бъде в клуб “Строежа” /ул. “Леге” 10/, от 19 до 22 часа, вход свободен. Нека подкрепим Алекс и Борис и да се насладим на музиката им.

В предстоящата седмица комуникацията ни ще бъде по-интензивна с цел повече яснота и спокойствие относно старта на всички системи и училищни дейности. Не се колебайте да се свързвате с офиса при нужда и да ползвате различните информационни канали.

С пожелание за приятни почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“