Училищен бюлетин №40

Училищен бюлетин №40

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

 • Учебен процес

 

29 май, понеделник – провеждане на НВО БЕЛ за 4 клас.
Начало 10 ч., продължителност 60 мин. Занятия според програмата за деня.

30 май, вторник – НВО Математика 4 кл. и провеждане на допълнителен ДЗИ

Нашето училище е определено за провеждане на допълнителен ДЗИ по география и икономика с начало 14 ч. Предвид това ще бъде създадена следната организация зa 30 май:

 • ПГ – 5 кл. ще имат учебни занятия до 12.30 ч.
  Обяд 12.30-13.00 ч.
  Учениците, неползващи училищен транспорт е необходимо да бъдат взети в 13 ч.
 • 6 -11 кл. ще имат редовни учебни часове в електронна среда до 12.45 ч..

 

Седмица за стратегическа подготовка за НВО

Освен регулярните пробни тестове и индивидуалните консултации, в последната учебна седмица преди НВО учениците от 7 и 10 кл. работят по седмично разписание с акцент върху тестовите формати и отработване на типови задачи и учебни часове по част от преметите. Тази година това ще се случи в дните от 6 до 9 юни. Допълнително ще ви изпратим програмата за тази седмица.

 • Учене извън класната стая

ПГ – 5 кл.

26 май, петък, Детска къща „Слънчогледи“ – изнесени учебни часове по английски език, математика и изобразително изкуство.

8-12 клас

31 май, сряда, 13.30 ч., Градски изследователи – по следите на софийския сецесион.

В сътрудничество с ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА нашите гимназисти ще изследват скритите кътчета на града, търсейки отговорите на поредица от въпроси и загадки. „Градски изследователи” е интерактивен маршрут за ученици в София, който използва града като образователен инструмент за визуални изкуства, графика и архитектура. Чрез карта на маршрут с обекти, с поставени задачи и инструкции за тяхното изпълнение, учениците ще имат възможност да влязат в интеракция с различни типове градски пространства и сгради, научавайки много нови факти за града. Маршутът залага на активно преживяване и взаимодействие с архитектурната среда. Във фокуса на тяхното внимание ще бъде “Сецесионът в архитектурата на София”.
Такса: 10 лв.
Срок за внасяне на таксата в офиса на училището до 29.05.2023 г.

Летен ученически лагер

Напомняме, че в периода 1 – 5 юни предстои летният ученически лагер. Подробна информация за него получихте в Училищен бюлетин №38. Очакваме всички ученици от подготвителен до 11 клас да участват в него – той е част от реалното учебно време с изнесена учебна програма и присъствието е задължително.

Прилагаме декларация за лагера, която ви молим да върнете попълнена не по-късно от 29 май, понеделник.

 • Училищен календар

На 18.05. се проведоха две срещи с представители на Инсайт семинари България. Участваха учениците от 1-4 кл. и гимназистите. Очаквайте онлайн среща за родители по темата.

27 май – Бал на Випуск 2023

На 27 май /събота/ предстои вълнуващо събитие не само за учениците от Випуск 2023 г., но и за цялата общност на Училище “Рьорих”. В 18.30 ч. се събираме учители, родители, гости, приятели в училищния двор, за да поздравим своите зрелостници – щастливи сме заради прекрасните млади хора, в които се превърнаха, но и малко тъжни заради раздялата с тях. Пожелаваме им успех и вярваме в тяхната целеустременост и сигурност в себе си!

31 май – Завършване на ПГ – 3 кл., кино „Влайкова“, 17.30 ч.

Последният учебен ден на най-малките ни ученици ще завърши по традиция с театрален спектакъл, подготвен в часовете по театър. Участват всички ученици от подготвителен до 7 кл. /вкл./. В онлайн групите на класовете ще изпратим информация, свързана с облеклото за спектакъла.

Неучебни дни

 

 • 23 май, вторник – със заповед на МОН във връзка с провеждане на втори ДЗИ;
 • 24 май – официален празник, сряда – Ден на българската азбука, просвета и култура;
 • 25 май – неучебен, но присъствен ден, който ще отбележим с кратка историческа разходка от 10 до 12 ч. из София и полагане на цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий при Народната библиотека. Родителите също са поанени да се присъединят.
  Молим, децата да си носят по едно цвете.
  Сборен пункт: 10 ч., Паметника на Кирил и Методий пред Народната библиотека
  Пункт за предаване на децата до 12 годишна възраст на родителите им:
  12 ч., Фонтанът пред Президентството
  Учениците над 12 г. могат да се приберат самостоятелно след заявка от родителите.
  Моля, направете своята заявка за включване в присъствения ден тук: https://forms.gle/8ub37FLoWnpn7fop7

 

 

С пожелание за спокойни и слънчеви почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“