Училищен бюлетин №44

Училищен бюлетин №44

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

  • Учебен процес
  • Финални годишни тестове

Както вече ви информирахме, в момента се провеждат финалните годишни тестове за учениците от 7 до 11 кл. Ето график по предмети: График финални тестове

  • Междупредметие

На 27 юни /сряда/ ще се проведе второто занятие по уникалния учебен предмет „Междупредметие“ – авторска разработка на учители от екипа на Училище „Рьорих“. Очаквайте подробности!

  • Подготовка за Втора ученическа научна конференция

В началото на следващата учебна година през месец октомври ще се проведе второто издание на Ученическата научна конференция, подготовката за която вече тече.
21 юни /сряда/ ще бъде посветен на представяне на темите – какво е провокирало изборът и интересът им към тях, докъде е стигнала изследователската им работа и какво предстои, какви са етапите в подготовката на проектните разработки.

  • Училищен календар

Периодът до края на учебната година е изключително наситен с учебни проекти и събития – споделяме линк към него: Календар м. Юни

Ето и детайли:

  • Ученическо портфолио

На 28 юни /сряда/ учениците от 7 до 11 клас ще представят своето портфолио за втория учебен срок. Отново ще имате възможност да чуете споделеното от тях чрез линк за включване, който ще публикуваме в онлайн групите на класовете.

  • Ученическа екскурзия и завършване на 7 – 11 кл.

По традиция завършваме учебната година отново пътешествайки, както най-много обичаме! На 29 и 30.06. 2023 г. (четвъртък и петък) се отправяме към „Овощната градина на България“, района на гр. Кюстендил. В сезона, когато черешовите дървета са отрупани с плодове и природата е по-зелена от всякога, ще се потопим в едно кътче на България, което има прекрасни природни, исторически и културни забележителности! Нощувката ще се осъществи в Парк – хотел „Кюстендил”, който разполага с външен басейн с топла минерална вода.

Представяме ви програмата:

28.06. (четвъртък)

1-ви ден:

8:30 часа: Отпътуване от пл. Драгалевци

–          Земенски манастир: Църквата „Св. Йоан Богослов“ в Земенския манастир е построена през ХІ в. и е един от най-старите паметници на средновековната българска архитектура и изобразително изкуство. С неповторимата си архитектура и стенопис,тя е ценно национално богатство, чието значение надхвърля пределите на страната ни.

–          Вековните секвои, м.Ючбунар.

–          Посещение на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“: Връчване на свиделствата за завършен клас.

2-ри ден:

–          Лесопарк и крепост  „Хисарлъка“

–          с. Шишковци – къща –музей „Владимир Димитров – Майстора“

–          Посещение на Черешовите градини до с. Коняво, където учениците ще имат възможността сами да си наберат череши. От сърце благодарим на Гергана Георгиева, майка на Влади от 5 кл., която ще е наш любезен домакин и с радост откликна на идеята!

Цената на пътуването е 150 лв. и включва:

– транспорт с лицензиран автобус;

– туристическа застраховка;

– екскурзоводско обслужване;

– 1 нощувка с включени вечеря и закуска;

– посещение на туристически обекти.

Краен срок за внасяне на сумата: 21.06. 2023г. (сряда)

  • Организация училищен транспорт

Учениците от 7 до 11 кл., които използват училищен транспорт, ще получат индивидуална информация за реорганизацията на маршрутите до края на учебната година.

 

С пожелание за спокойни и слънчеви почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“