Училищен бюлетин №5

Училищен бюлетин №5

 

Уважаеми родители,

Ето актуална училищна информация за:

  • Входни нива

В изтеклата и предстоящата седмица се провеждат входни нива по предмети за всички класове. Резултатите от входната диагностика ще бъдат нанесени в Школо като текуща оценка, но тя не участва във формирането на срочна и годишна такава по съответния предмет. Целта на входната диагностика, която се прави преди началния преговор, е да установи в чист вид трайността на знанията, да даде информация кои теми и компетентности са усвоени и в каква степен, за да се отработят и припомнят в часовете за преговор на учебното съдържание.

  • Учебници по Английски език

След извършената входна диагностика и внимателен подбор са избрани учебниците по английски език, по които учениците ще работят тази учебна година. Необходимо е семействата да внесат сумата в касата на училището или по банков път до понеделник 01.10.2023 г. Информацията е видима в линка по-долу:

Английски език – учебни системи

 

  • Наваксващи часове по Испански език

Организираме група от ученици, които до този момент не са изучавали испански език в училището, в което са учили до тази учебна година. Продължителността на наваксващата програма ще бъде преценена в хода на работата в зависимост от напредъка на всеки ученик.

  • Училищни избираеми предмети /УИП/ и Модул спорт – Плуване

Приключи изборът на учениците за Училищен избираем предмет. Занятията стартират от следващата седмица.

Финализиран е и списъкът на децата, които ще участват в Модул спорт – Плуване:

Занятията стартират също от следващата седмица в ден четвъртък. Напомняме, че срокът за внасяне на сумата за тях бе до 29 септември.

Разпределение УИП и Модул спорт – Плуване: УИП/Плуване/СП

  • Гимназистите ще имат възможност да работят по проекта във връзка с Научната конференция с учителя ни по Театър – мис Симона,  във вторник от 13.30 ч. нататък.

 

  • Грижа за здравето – отправяме настоятелна молба към всички семейства да бъдат бдителни и отговорни към здравословното състояние на децата си и да не ги изпращат на училище, ако са с болестни симптоми. Ако такива симптоми се установят при филтъра сутрин или се проявят по време на учебния ден семейството ще получи обаждане да го вземе от училище. Важно е да пазим средата здрава!

 

  • Спортен празник

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Той се осъществява в последния петък на месец септември, а именно – днес. J Училище „Рьорих“ е съпричастно към грижата за здравето на децата и младите хора в България и насърчаването на физическата активност е част от образователната ни концепция и  модел. И тази година, по традиция, отбелязваме този ден – можете да видите как на страницата на училището във фейсбук:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063570326897

 

  • Електронен дневник

Вече функционира електронният дневник Школо. Насърчаваме ви да използвате в максимална степен неговите функционалности за контакт с учителите и за конструктивна комуникация по отношение на учебни резултати, подготовка на самостоятелна работа, ежедневна обратна връзка. Не е завършило все още въвеждането на седмичното разписание, но вие разполагате с него през линковете от бюлетин №5.

 

С пожелание за слънчеви почивни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“