Училищен бюлетин N34

Училищен бюлетин №34

 

Уважаеми родители,

Благодарим на семействата, които присъстваха на родителската среща и участваха активно, подкрепящо и конструктивно в нея.

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

  • Училищен проект „Междупредметие“

Изключително удовлетворени и горди сме, че по покана на БНР, програма „Хр. Ботев“ екип от учители гостува в предаването „За думите“, за да представи проекта. С нетърпение очакваме следващото занятие!

  • Партньорство с италианско училище

Както вече ви информирахме, в периода 28 април – 5май Училище „Рьорих“ ще посрещне 18 деца на възраст между 13 и 14 години и 2 учители от училище „G.Carducci“, гр. San Cataldo, Сицилия. Публикуваме отново линк към формуляр, чрез който можете да заявите желанието си да приемете за няколкочасов престой 1 или 2 деца, за да имат преживяване в семейна среда:

https://forms.gle/32EiFKocCkHMgD6u5

  • Училищен календар

На училищната страница, в рубрика „Календар“, ще намерите училищния календар по месеци до края на учебната година с нанесени всички предстоящи събития, тестови сесии и пробни изпити.

  • Училищна униформа

Напомняме, че училищната униформа е задължителна за всички ученици от 1 до 11 кл., като учениците от 8 до 12 кл. трябва да спазват делови дрес код, който задължително включва поне един елемент от училищната униформа.

  • Отсъствия на ученици

Напомняме, че законово изискване е при отсъствие на ученик от учебни занятия, родителите в тридневен срок да представят извинителна бележка. Разчитаме на вашата коректност и стриктност.

  • Пролетна ваканция

Според графика на учебното време на МОН от 8 до 17 април /вкл./ предстои пролетна ваканция за всички ученици от предучилищен до 11 клас.

За учениците от 12 клас 10 и 11 април, понеделник и вторник са учебни дни. Те ще бъдат посветени на подготовка за ДЗИ:

 

 Понеделник, 10 април:

– 9 – 13 ч. пробна матура БЕЛ;

– 13 – 13.30 ч. – почивка;

– 13.30 – 14.15 ч. – анализ.

 

Вторник, 11 април:

– 9 – 13 ч. пробна матура АЕ;

– 13 – 13.30 ч. – почивка;

– 13.30 – 14.15 ч. – анализ.

 

С пожелание за топли пролетни дни,

Екипът на Училище „Рьорих“