Училищен бюлетин N35

Училищен бюлетин №35

 

Уважаеми родители,

Предлагаме ви актуална училищна информация за:

  • Повод за гордост

С излючителна гордост и радост споделяме постижението на нашия ученик Рамон Сикандер от 12 кл., чиято спортна кариера в дисциплините атлетика и спортна гимнастика се развива възходящо и в момента е част от националния отбор на България за Параолимпийските игри през 2024 г. Браво и успех!

  • Учене извън класната стая

8 – 12 кл.

18 април, вторник, Ботаническа градина – тема: „Многообразието на растителни видове в различни точки на света“

Тръгване в 12:40 ч. от училище. Необходимо е всички ученици да предвидят 10 лв за вход.

ПГ – 5 кл.

21 април, петък, Ботаническа градина – тема: „Опрашване и размножаване на цветните растения“

Тръгване в 11.20 ч. от училище. Необходимо е всички ученици да предвидят 10 лв за вход.

8 – 12 кл.

На 28 април учениците от гимназиална степен ще имат възможност в рамките на едни ден да участват в „Училище за авиация“ – проект на Летище „София“. Във връзка с това е необходимо да се попълнят две декларции в срок до 19 април. Ще ги намерите като прикачени файлове в онлайн групите на класовете. Молим за спазване на срока, за да могат всички ученици да се включат в това необкновено и интересно занимание.

 

  • НП „Заедно в изкуствата“

Училище „Рьорих“, както знаете, участва в НП „Заедно в изкуствата“. Освен танцовите обувки, които закупихме с финансиране от тази програма, вече са факт и танцовите костюми за децата от ПГ до 5 кл. Предстои да закупим и техника за оборудване на така желаното и дългоочаквано от нас училищно звукозаписно студио J

 

  • Училищен проект „Междупредметие“

Както вече ви информирахме в предишния бюлетин, екип учители бе поканен да разкаже за проекта в предаване на БНР. Ето и линк със запис на участието в програма „Хр. Ботев“:

https://bnr.bg/hristobotev/post/101806823/mejdupredmetie-obedinava-horata-i-predmetite?fbclid=IwAR2tJ39L_cCwwxEcmppzhYuQfvq82UyRovXu-nMaSzIRfsPhkvdnymM58dc

Проектът „Междупредметие“ е включен и в конкурсната програма на образователната платформа prepodavame.bg „Добрите практики на фокус“. Ето линк към публикуваната практика: https://prepodavame.bg/kniga-strahovita-istoria-v-saavtorstvo-s-detsa/

Гласуването за наградата на публиката е отворено от 5 до 21 април 2023 г. Стъпките за гласуване са: 1.Вписване в профил в сайта. Ако нямате, трябва да създадете такъв. 2.Отваряне на линка с практика, за която искате да гласувате. 3.Натискане на бутона с палец нагоре в горната част на страницата под името на автора. Може да гласувате за колкото практики решите, но само веднъж за една и съща практика. Наградите на публиката и на журито ще бъдат връчени по време на финалното събитие “Добрите практики на фокус” на 29 и 30 април в София.

  • Учители в партньорство

След пролетната ваканция стартираме нова педагогическа инициатива, насочена към партньорство на учителите при по-сложни педагогически ситуации в екипите на различните класове и групи. Така учениците и учебните часове ще бъдат подкрепени допълнително, за да се осигури балансирана и фокусирана учебна среда с по-голяма лекота. При необходимост вторият учител ще подкрепя ученици, които изпитват затруднения. Периодично ще ви информираме за стъпките и ползите на програмата.

 

  • Училищен проект за родители „Предизвикай се“

Отново ви насърчаваме да прекарате един ден заедно с нас в Учене извън класната стая. Впечатленията ви от това преживяване ще запишем в кратко видео. Инициативата е част от рекламната ни стратегия за популяризиране добрите практики и уникалния образователен модел на Училище „Рьорих“. Ще се радваме да бъдете наши активни партньори в тази посока. Желанието си да се включите, можете да заявите на училищния мейл и офисът ще се свърже с вас.

  • Патронен празник

На 15 април Училище „Рьорих“ чества своя Патронен празник. Тази година ще го отбележим на първата общностна среща след пролетната ваканция – 20 април, със специални инициативи, за които ще ви информираме допълнително.

 

С пожелание за светли празници,

Екипът на Училище „Рьорих“