Юлия_Снимка-1-1-233x300

Юлиана Георгиева

Какво се стремя да науча децата?

Искам да науча децата да гледат света с интерес и да виждат красивото в живота около себе си. Искам да им помогна да развият своето естетическо чувство. Разбира се, стремя се да ги науча да рисуват смело, да създадат свой стил, да могат да пресъздадат ясно желаната форма върху листа, като използват подходящи дветови комбинации, нюанси и преливания. Искам да помогна на децата да развият своята творческа мисъл и сръчност. Бих се радвала, ако успея да събудя интереса им към приложно-декоративните изкуства. Искам да покажа на децата колко многопланово е изкуството. Искам, работейки с мен, всяко дете да открие творчеството, което има в себе си и да го прояви по най-красивия начин.

Какво обичам да правя?

Моя страст и любимо занимание е работата с жива вълна. От 15 години работя с техниките Иглонабиване и Мокро плъстене. Създала съм картинни пана, триизмерни фигури на животни, коледна декорация, мартеници, великденски яйца и бижута. Обичам сама да си боядисвам вълната. Така мога да постигна най-разнообразни нюанси на различните цветове, а това е важно за да бъде по-пълноценен творческият процес.

Пожелавам на училище „Рьорих“ да има много ученици, които да обичат училището си и да постигат забележителни успехи в усвоените знания и в творчеството! Пожелавам също и ученици, и учители да работят с удоволствие и да изпитват удовлетворение от това, че са част от общността на Училище Рьорих!